Tárgyaltak a MOL Liga alatti bajnokságról

   

Hét klub vett részt az új, a MOL Liga hátországának szánt felnőtt bajnokságról szóló megbeszélésen. Két hét múlva folytatják.

“A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) 11 klubnak küldött meghívót ? számol be az eseményről részletesen az MJSZ hivatalos honlapja. ? Az egyeztetésen a Debrecen, a Szeged, a Győr, a KMH, a Pesterzsébeti Farkasok, a Vasas és a MAC képviselői jelentek meg, rajtuk kívül írásban küldött véleményt a Dab.Docler, továbbá jelezte érdeklődését, de nem tudott részt venni az UTE.

Az MJSZ részéről elhangzott, hogy az egyre népesebb fiatal korosztályok számára szükséges olyan versenyrendszert kialakítani, amelyben a játékosok közül minél többen érdemben részt tudnak venni, illetve amely lehetővé teszi minél több klub bekapcsolódását a felnőtt versenyrendszerbe.

A részvevők többségi álláspontja az volt, hogy szükség van egy MOL Ligán kívüli felnőtt bajnokságra, ugyanakkor arról megoszlottak a vélemények, hogy mikor lehet vagy mikor célszerű ezt elindítani és milyen formában. Ennek kapcsán felvetődött, hogy indokolt lenne olyan farmcsapatrendszert kialakítani, amely szélesítené az élvonalbeli klubok játékosbázisát is. Mivel ez az új bajnokság elsősorban a fiatal játékosok fejlődését kívánja elősegíteni, szervezése során figyelembe kell venni az ifjúsági és a junior bajnoki programokat is.

Az MJSZ a nevezési, adminisztrációs díjak elengedésével és a versenyeztetési költségek támogatásával, illetve esetleges támogatók felkutatásával tudja segíteni az új sorozat létrejöttét. Az érdeklődő kluboknak azt kell számba venniük, hogy ilyen feltételrendszer mellett tudják-e vállalni az indulást.

A témában a következő megbeszélésre két hét múlva, augusztus 6-án kerül sor, akkor már a mostani konzultáció után kialakult konkrétabb elképzelésekről is szó lesz.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum