Minden mérkőzés egy újabb élmény

 

A játékvezetők újra toboroznak. Váczi Dávid pályafutását olvasva egy újabb motiváló példával találkozhatnak.

A Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesülete (MJJE) idén is lehetőséget kíván adni a játékvezetés iránt elhivatottságot és kedvet érző sportembereknek, hogy csatlakozzanak a magyar játékvezetői karba.

Jelentkezési feltételek:
betöltött 18. életév
büntetlen előélet
játékosmúlt

A jelentkezés egy A4-es oldal terjedelmű motivációs levéllel történik, amelyet az info@hokibirok.hu címre vár az MJJE július 31-ig.

A jelentkezés elfogadásáról a Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesületének elnöksége dönt, majd a döntés eredményéről minden pályázót értesít augusztus 2-ig. A sikeres pályázók kétnapos bevezető tanfolyamon kell, hogy részt vegyenek augusztus 9-10-én, Székesfehérváron, amelynek a díja 10 000 forint (ez a helyszínen fizetendő, és magában foglalja a képzés árát, a szállás díját és az étkezést is).

Az MJJE vezetése sokat tesz azért, hogy a játékvezetők számát növelje, és a pályafutásukat befejező játékosokat meggyőzze, érdemes belekezdeni a játékvezetői karrierbe. Mint mondják, egyre több fiatal veszi komolyan ezt a lehetőséget. Jó példa erre a 21 éves Váczi Dávid, aki U18-as korában egy sérülés miatt a versenyszerű jégkorong feladására kényszerült, de zebraként újjáépítette karrierjét a jégen. Öt év alatt eljutott oda, hogy hazai és nemzetközi utánpótlás-bajnokság döntőjében működjön közre vonalbíróként.

Mióta bíráskodik és miért lett az?

2009 óta. A döntésemet nagyban befolyásolta az, hogy a serdülő korosztály első évében szabályismereti oktatásban részesültünk. Onnantól kezdve nőtt az érdeklődésem a bíráskodás felé. Sajnos játékoskarrieremet sérülés miatt abba kellett hagynom, nem folytathattam pályafutásomat, de mindenképpen szerettem volna közel maradni a sporthoz, így a játékvezetés mellett döntöttem.

A játékosmúlt előnyt jelent a játékvezetésben?

Igen, ez nagyban segíti a munkámat bíróként. A korosztályos válogatottságig vittem, Ismerem a játékosokat, a jégpályákat, nem volt új terep számomra. Szerintem egy aktív játékosnak sokkal könnyebb dolga van a játékvezetés fortélyainak eltanulásánál, mint valakinek, aki még soha nem jégkorongozott előtte.

Hová jutott el öt év alatt, és mi a célja bíróként?

Számomra eddig az EBEL juniorbajnokság döntőjében kapott lehetőség jelenti bírói karrierem során a legtöbbet. Egyértelmű célom azonban, hogy nemzetközi vonalbíró lehessek. Remélem, rövid időn belül eljutok az IIHF-jelölésig.

Mit mondana annak, aki hezitál, hogy elmenjen-e bírónak, miért érdemes belevágni?

Nagyon szeretem azt, amit csinálok. Minden mérkőzés egy újabb élmény. Azon kívül sok új embert lehet megismerni, nagyon jó a baráti társaság a játékvezetői kollégiumban. És ami szerintem a legfontosabb, hogy rengeteg lehetőség van az előrejutásra, ha valaki igazán jó bíró. A nemrég újraindult mentorprogram, az augusztusban megrendezett évenkénti edzőtábor és az egyéb összetartások is mind ezt a célt szolgálják.

Vaczi David

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum