Kétmilliárdan látták a Briancon új mezét

 

Hatalmas felhajtás közepette, mintegy kétmilliárd tv-néző előtt mutatták be a francia bajnokcsapat új, CHL-es óriásmezét szombaton a Tour de France-on.

briancon1

Az esemény kapcsán a klub elnöke, Luc Rougny interjút adott a legnagyobb francia jégkorongos portálnak, az HockeyHebdónak. Ebben az elnök örömét fejezte ki amiatt, hogy a bajnokság megnyerésével elindulhatnak a Bajnokok Ligájában, melynek révén olyan klasszis csapatok ellen fejlődhetnek majd, mint a Frölunda, a Geneve-Servette és a Villach. Habár nem ők lesznek az esélyesek, feltett szándékuk, hogy minden ellenfelük dolgát jelentősen megnehezítsék.

briancon2

Ha már a bajnokság szóba került, Rougny elnök annak is nagyon örült, hogy a pénzügyi ellenőrző bizottság jóváhagyta az elmúlt évi beszámolót és a következő évi tervet, ami feltétele az indulásnak. Mint elmondta, mélyről indultak pár évvel ezelőtt, amikor átvette a klub irányítását, de ma már elmondható, hogy a Briancon az egyik legjobban vezetett hokicsapat Franciaországban.

Mindazonáltal a fennállásuk 80. évfordulóján megnyert első bajnoki címük sem nyitotta meg a pénzcsapokat, továbbra is az lehet a cél, hogy nullára hozzák ki a költségvetést. Jelen pillanatban a Rouen az egyetlen csapat a Ligue Magnus-ben, amely anélkül nyerhetné meg a bajnokságot, hogy ezzel pénzügyileg bedöntené saját magát. A Briancont támogatják a különböző szintű önkormányzati szervezetek, de ennek mértéke folyamatosan bizonytalan, így arra törekednek, hogy ezeket magánszektorból származó szponzorációval váltsák ki.

briancon3

A jövőről szólva a klubelnök elmondta, hogy nincs konkrét célkitűzés, mert nem akarják nagy nyomás alá helyezni a játékosokat. Egyelőre az a cél, hogy Luciano Basile edző távozása után Edo Terglav megoldja az átmenetet, amivel nem lehet probléma, hiszen az egykori játékos már évek óta edzősködik az utánpótlásban. A holt szezonban a többi csapat sem tétlenkedett, a mindig erős Rouen mellett az Angers, a Grenoble, az Amiens, a Dijon és a Gap tűnik nagyon komoly csapatnak, minden bizonnyal kiélezett harc lesz a bajnoki címért.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum