Marty Raymond módosítana a szerződésén

   

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint benne van a pakliban, hogy távozik Székesfehérvárról a vezetőedző. Felkészültek a váltásra, megvan az utódjelölt is, de egy fontos tárgyalás még hátravan.

A múlt hét közepén derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint a Fehérvár kanadai vezetőedzőjét kívánja szerződtetni az olasz bajnokcsapat. A sportnews.bz értesüléseiről Magyarországon elsőként a Nemzeti Sport adott hírt, az írásból kiderült, a magyar csapat vezetését is váratlanul érte a fejlemény. Azóta azonban túltették magukat ezen, s már a jövőbe néznek.

Marty Raymonddal 2+1 éves szerződést kötött a Sapa Fehérvár AV19 tavaly nyáron. Ez azt jelenti, hogy a 3. év az azt előző 2 szezon tapasztalatai alapján opcionális. A két fél az első közösen eltöltött év végén, az áprilisi értékeléskor gyakorlatilag egy-egy kérést fogalmazott meg. Ocskay Gábor azt kérte, a csapat folyamatosan 5 sorral dolgozzon és ha van rá lehetőség, a mérkőzéseken 4 sort használjon a szakmai stáb.

Az előző szezon első felében ez a dolog nem nagyon működött, folyamatosan az első 3 sor kapott bizalmat, az évad végére valamelyest változott a helyzet, több idő jutott a fiataloknak is, de még ezt is növelni szeretnénk – indokolta a kérést Ocskay Gábor a Jégkorongblognak. – A csapat a várakozások felett szerepelt, nincs miért kritizálnom a vezetőedzőt, ez az egy hiányérzetem volt, ezért ez az egy kérésem volt hozzá az év végén a jövőre nézve. A hároméves építkezésből egy év eltelt, a periódus végére 5-7 fiatalnak be kell épülnie a csapatba, és úgy érzem, ezen a téren vannak elmaradásaink. Pedig most megvan ehhez a megfelelő állomány az U18-as, U20-as keretünkben. A fiatalokat mély vízbe kell dobni, néhány csere egy meccsen nem elég, legalább 8-10 perceket kell játszaniuk ahhoz, hogy kiderüljön, ki alkalmas a feladatra. A tehetséges fiataljaink nagyon kemény munkát végeztek az elmúlt 7 hétben Sille Tamás vezetésével, most is edzenek, kijelenthetem, felkészülten és kitűnő állapotban várják a szezont.”

Pallin Raymond

Rob Pallin (balra) és Marty Raymond. Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ocskay Gábor úgy érezte, ha nem is kitörő örömmel, de ezt a kérést elfogadta Marty Raymond. A vezetőedző ugyanakkor szorgalmazta, hogy az 1+1 éves szerződését változtassák 2 évesre, azaz a második évet véglegesítse a Volán. A magyar EBEL-csapat ezt a kérést nem akceptálta, mint a szakosztály-igazgató a Jégkorongblognak elmondta, azt ajánlották, hogy decemberben térjenek vissza a témára. “Három hónap eltelik addigra a szezonból, egyértelműen látni fogjuk, hol tart, merre halad a csapat, úgyhogy decemberben már el tudjuk dönteni, hogy mi legyen a harmadik évvel.”

A Volán a kialakult helyzet ellenére sem kíván vezetőedzőt váltani, bízik Marty Raymond maradásában. Ugyanakkor a kanadai tréner hétfőn jelezte, hogy Magyarországra utazása előtt még szeretne egyet beszélgetni a szerződésmódosításról. Erre akár még a héten sor kerülhet. A Fehérvár AV19 menedzsmentje értékelte a helyzetet, és vezetői szinten az a döntés született, hogy december előtt nem véglegesítik a második évet.
Marty Raymond viselkedéséből arra lehet következtetni, hogy igazak az olasz regionális sportportál információi, a kiváló edző máshonnan is kapott ajánlatot, miközben még legalább egy évig érvényes szerződés köti a Fehérvárhoz.

“Az élet ilyen, nincs ezzel semmi gond – mondta Ocskay Gábor. – Ha a megbeszélések után úgy alakul, hogy nem jön vissza hozzánk Marty Raymond, akkor eddigi segítői, a Rob Pallin, Sille Tamás edzőpáros vezényli idén a csapat szakmai munkáját. Azokkal a játékosokkal, akik erősen kötődtek Marty Raymondhoz, nem tudtunk megállapodni, de helyükre olyan légiósokat igazoltunk, akiket szintén a szakmai stáb javasolt. Úgy érzem, a játékoskeretünk erősödött, az igazolások jól sikerültek. Azt várom, hogy jó szezon elé nézünk és sok fiatal magyar játékos kap játéklehetőséget.”

Korábban már írtuk, hogy Fehérvárra érkezett hátvédposztra Matt Register és Johan Ejdepalm, a csatárok közé az ECHL-pontkirály Brandon Marino, Jeff LoVecchio, valamint két magyar válogatott, Bartalis István és Kóger Dániel. A légiósok közül tehát csak Frank Banham és Andrew Sarauer maradt. A magyar válogatottak közül távozott Pozsgai Tamás és Mihály Árpád. A csapat nyolc felkészülési mérkőzést tervez a szeptemberi rajtig.

Cimkék: , , , , ,

Összes (63)

Utolsó hozzászólások

 1. Raon
    #58
  Raon,   

  @essze: hogy miért rá esett a választás, azt én sem értem (és már nem értettem akkor sem), de ezt nekünk nem kell tudni, nem is vagyunk szakértők. Így utólag nézve, amitől többen előre féltek, az beigazolódni látszik sajnos.

 2. uteapu
    #59
  uteapu,   

  @Raon: Bírom az eszmefuttatásaidat, mert mindig szép logikai láncra vannak felfűzve.:) Azt is csipem, hogy -velem, velünk ellentétben, mivel nekünk nincs mit eszmefuttatni- mindig születnek aktuális, magyarázó gondolataid. Lenne viszont kérdésem: A csapattal szembeni, optimálisnál mindig picit nagyobb elvárás mellett,-ami valahol elfogadható- belefér-e az edzői alapfeladatba a jövő építése a menedzsment meghatározó tevékenysége és ugyan úgy meghatározó, kevés játékosainak kényszerű csapágyasra hajtása nélkül? Egy év(?) után miként lehet felelősen dönteni egy három éves ciklusban meghatározottak sikertelenségéről, egyharmadnyi idő után? A jóformán minden évben meghirdetett újraépítkezés szinte az alapokról az megfontolt koncepcióra utal? Tulajdon képen mi is a klub igazán elsődleges érdeke? (most hagyjuk az MHÉ-t) Nekem úgy tűnik, hogy Te is inkább kérdezel, már elég régóta. Hangsúlyozom, ez nem kötözködés!

 3. trollfeeder
    #60
  trollfeeder,   

  "Ó Raymond, mit nem mond!"

 4. Raon
    #61
  Raon,   

  @uteapu: dehogy kötözködés ez, köszönöm a baráti szavakat. :)
  Jók a kérdéseid, és nem azért kezdek magyarázkodni, mert nem akarok válaszolni, hanem hogy egyértelműbb legyen a helyzet.
  Én egy ideje azért "kérdezek", mert kaptam pár jelzést/a tévedéseimből és a hülyeségeimből rájöttem magam is, hogy van némi felelőssége annak, amit az ember írogat. Pláne ha a szurkolói dolgokba való belegabalyodás révén megtudhat ezt-azt, ami nem feltétlenül a nyilvánosságra tartozik (félreértés ne essék, ez csak egy szerep következménye, nem érdem: azt hiszem minden város minden táborában ugyanúgy megvannak a "tűzközeli" emberek).
  De hogy még konkrétabb legyek, némi visszatartó erő az is, hogy egy bizonyos megfogalmazás szerint én esetenként egészen pontosan "az itteni közhangulatot próbálom a magam szájíze szerint manipulálni" - és az most teljesen mindegy, hogy ez így van vagy sem, ha ez felmerül, az már eleve kellő információ. Bár amíg pár fórumos hozzászólással ez az ördögi manipuláció a félreértések csökkentésével, a felesleges viták számának csökkentésével, és a beszélgetés irányba eltolt eszmecserével járhat, addig büszkén vállalom, hogy igen, végül is ez lehet egy cél. :)

  Summa summárum: elsősorban azért kérdezek, mert bár véleményem az van, azzal nem feltétlenül lennénk előrébb. (pl. ez az egész Martys szezon tele van nehezen lekezelhető ellentmondásokkal, de mennyivel lennénk előrébb ha ezen háborognánk? Legkésőbb a kéznemfogásnál már mindenki számára egyértelművé válhatott, hogy a kétségtelen erényforrások mellett komoly gond is van abban a tar koponyában.)

  És akkor a konkrét kérdésekre a válasz:
  Érdekes kérdés, hogy mi fér bele és mi nem. Az alapfeladatba szerintem semmiképp sem, de ha egy klub előre bejelent egy víziót, és úgy jelenti be az edzőt, hogy itt van, ehhez a projekthez őt választottuk, akkor szerintem logikus azt feltételezni, hogy erről az edzővel is érdemben tárgyaltak. Az más kérdés, hogy most a jelek szerint ezt az edző nem vette túl komolyan, vagy jobban akarta tudni, hogy kell ezt csinálni. Bárhogy is történt, az elmúlt egy év nem őt igazolta, és összhang az biztos nem volt ebben az egészben.

  Szerintem egyébként arról van szó, hogy a magyar szinten adható fizetés abszolút nem elegendő efféle küldetésekhez (nem tudom, hallottál-e erről az esetről: nagy név, előrehaladott tárgyalás, és két mondatban eldőlt minden - ez itt heti fizetés? nem, havi. akkor tárgytalan, köszönöm). Azaz innentől óriási lutri az egész, és csak bízhatunk abban, hogy egy megfelelő hozzáértéssel rendelkező szakembernél egyszercsak betalál valami, ami a pénzen túl is motiválhatja, és hajlandó bevállalni ezt a félig máltai szeretetszolgálat jellegű munkát is. Ilyen volt Cortina - ettől lett legendás. De szerintem ilyen volt Lundh is, amiért máig kapom az ívet a saját táborok egy részétől, mert ők ezt valamiért nem akarják észrevenni.
  De talán még Chernomaz is ide tartozhat: az biztos, hogy ő szemlátomást azt próbálja csinálni, amiért szerződtették (emlékszel, mennyit kért volna a Volántól a klubedzősködésért? Na azért nem lesz nekünk ilyen kaliberű edzőnk könnyen).

  És akkor ez egyben szerintem válasz a következő kérdésedre is: bár, hogy ilyenkor egy döntés mennyire felelős, az érdekes kérdés. Jelen esetben mondjuk nem döntés született, csak egy jelzés, hogy ez meg ez jó, ez meg ez nem. És persze, lehet azt mondani, hogy egy év után nem feltétlenül lehet korrekten megítélni egy hároméves tervet - ezt eszemben sincs vitatni. Ugyanakkor érteni vélem, hogy ez milyen kényes helyzet, és ha akár csak látszólagosan (!) is zavar van az erőben, akkor lépni kell. Annyi erőforrásunk (pénz, szponzori türelem, játékosanyag) nincs, hogy csak úgy kivárjuk, mi lesz a vége. Én biztos vagyok abban, hogy a klub innen nézve még az esetleges tévedésekkel is a magasabb jó érdekeit szem előtt tartva jár el. Számomra Tolvanen esete is ezt bizonyítja: ott Csicsóbá idővel megbánta, hogy nem tartott ki mellette. Ha emlékszel, a fő indok ott is az volt, hogy a mester nem épített be fiatalokat, ahogy előre megbeszélték. Szerintem innen nézve jogos volt a váltás - az más kérdés, hogy akik utána jöttek, azok még inkább nem váltották be a reményeket, és innen nézve már tényleg kár volt Tolvanenért is.

  És akkor itt festem a célkeresztet a homlokomra: igen, szerintem ez az évente meghirdetett újjáépítkezés abszolút koncepcionális: egy vízió megszületését várjuk, és ehhez keressük a megfelelő embereket. Hogy ez mennyire megfontolt, az érdekes kérdés, de ezt én elvből nem is szeretném megítélni. Az biztos, hogy én látom mögötte a célt, és annak van értelme - és a legmorbidabb az egészben, hogy ezt úgy is az eredmény dönti el. Ha sikerül, akkor azt lehet mondani, hogy na látjátok, ezért történt minden. Ha meg nem sikerül, akkor tökmindegy, ki mit mond, az lesz a legkisebb gondunk az egészben.

  És hogy mi a klub elsődleges érdeke? Szerintem ugyanaz, ami eddig, ami az elmúlt tizenöt évben ment: folytatni tovább, amit eddig felépített, és előre menekülni, amíg lehet. Aminek jelen állás szerint a KHL lesz a vége. Szerintem ez lenne a csúcs, aminél többet már csak részleteiben lehetne kihozni a történetből: egy KHL-es kirakatcsapat, mellette (erős reményeim szerint) egy meghatározó Mol-ligás fiókcsapattal - ha ezt elérjük, akkor az a plafon, és nagyon nincs tovább. Azaz dehogynem: de már csakis az eredményekben.

  Egyébként a belső fórumunkon pont azt beszélgetjük, hogy érdekes pályára állhat ez a fiatalítás is: tök jó lenne 6-7 új magyar sztárt kinevelni, de a dolgok jelenlegi állása szerint simán benne van a történetben az is, hogy ha jól kijön a lépés a fiataloknak, akkor annak nem feltétlenül mi leszünk a haszonélvezői (ami persze az MHÉ miatt abszolút nem baj). Láday esete az igencsak kellemes meglepetés kategóriája - és hát Erdély Csanád sem az a kaliber, aki reálisan nézve évek múlva is nálunk fog keringőzni (legalábbis tiszta szívből kívánjuk neki, hogy feljebb léphessen). És akkor a Sofi-Bigi féle később érő típusokról még nem is beszéltünk. Szóval innen nézve a klub lehet akármilyen megfontolt, ha az élet felülírja ezt, mert a lényeg ugyanaz: ha valaki kellemes meglepetésként "idő előtt" kirepül, akkor is újra kell építkezni.
  De azt hiszem, ebben a kérdésben az idei szezon az elmúlt évek legnagyobb vízválasztója lesz - én legalábbis arra tippelnék, hogy ezekről a dolgokról most sokat fogunk még beszélgetni. :)

 5.   #62
  Lazlee,   

  Nem gondoltam volna, hogy valaha látom nálad is leírva a KHLt.
  Tulajdonképp csak csarnok nincs hozzá, pénz, játékos.
  Értem, hogy ígérik a csarnokot, de szerintem nincs realitása egy 4000esnél nagyobb csarnok építésének, de az meg nem lesz rentábilis. (Meg Fehérváron? Látom ahogy Medvegyev dörzsöli a tenyerét)
  Itt már jön is a pénz: évente -segítséggel együtt- nő az adósság, ok hogy húzónév a bajnokság, de szerintem ennyire nem (hacsak célzottan nem küldenek, de akkor küldhetnének az ebel csapatnak is)
  Játékos, na az nincs, és 10 éven belül nem is lesz. De ha ti nézitek a zsoldos csapatot is (pénz), akkor ok.

  De biztos én vagyok irigy, és kevés képzelőerővel megáldott.

 6. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #63
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  @Lazlee: pedig az epp ugy van. ha valaki ott fent, kitalalja, hogy kell egy KHL csapat innen, ramutatnak egy cegre, hogy Szergej, matol te vagy annak a csapatnak a szponzora.

  de hogy miert lat szurkolokent ebben fantaziat, az szamomra kevesbe ertheto. horvat parhuzammal, egy olyan csapatnak szurkolni ahol 2 magyar jatekos melegiti a kispadot, kozben meg az AHLes zsoldosok jatszanak, nekem nem tul nagy fun.

  es ha mar valaki ilyen csapatot akar csinalni, akkor siman felasznalhatna erre barmelyik magyar csapatot. KMH-t mondjuk.

  olyan ez mint az ob2 miezeria. sokkal tobbet profitalna abbol mondjuk a Vasas, ha belatna hogy az ob2be indulni igenis neki valo magassag, ahogy a Fvarnak is tokeletes szint az EBEL...

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO ÉLŐ
EBJL 14:00 MARHKB ÉLŐ
KK 14:30 JESGAL ÉLŐ
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk