Marty Raymond módosítana a szerződésén

   

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint benne van a pakliban, hogy távozik Székesfehérvárról a vezetőedző. Felkészültek a váltásra, megvan az utódjelölt is, de egy fontos tárgyalás még hátravan.

A múlt hét közepén derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint a Fehérvár kanadai vezetőedzőjét kívánja szerződtetni az olasz bajnokcsapat. A sportnews.bz értesüléseiről Magyarországon elsőként a Nemzeti Sport adott hírt, az írásból kiderült, a magyar csapat vezetését is váratlanul érte a fejlemény. Azóta azonban túltették magukat ezen, s már a jövőbe néznek.

Marty Raymonddal 2+1 éves szerződést kötött a Sapa Fehérvár AV19 tavaly nyáron. Ez azt jelenti, hogy a 3. év az azt előző 2 szezon tapasztalatai alapján opcionális. A két fél az első közösen eltöltött év végén, az áprilisi értékeléskor gyakorlatilag egy-egy kérést fogalmazott meg. Ocskay Gábor azt kérte, a csapat folyamatosan 5 sorral dolgozzon és ha van rá lehetőség, a mérkőzéseken 4 sort használjon a szakmai stáb.

Az előző szezon első felében ez a dolog nem nagyon működött, folyamatosan az első 3 sor kapott bizalmat, az évad végére valamelyest változott a helyzet, több idő jutott a fiataloknak is, de még ezt is növelni szeretnénk ? indokolta a kérést Ocskay Gábor a Jégkorongblognak. ? A csapat a várakozások felett szerepelt, nincs miért kritizálnom a vezetőedzőt, ez az egy hiányérzetem volt, ezért ez az egy kérésem volt hozzá az év végén a jövőre nézve. A hároméves építkezésből egy év eltelt, a periódus végére 5-7 fiatalnak be kell épülnie a csapatba, és úgy érzem, ezen a téren vannak elmaradásaink. Pedig most megvan ehhez a megfelelő állomány az U18-as, U20-as keretünkben. A fiatalokat mély vízbe kell dobni, néhány csere egy meccsen nem elég, legalább 8-10 perceket kell játszaniuk ahhoz, hogy kiderüljön, ki alkalmas a feladatra. A tehetséges fiataljaink nagyon kemény munkát végeztek az elmúlt 7 hétben Sille Tamás vezetésével, most is edzenek, kijelenthetem, felkészülten és kitűnő állapotban várják a szezont.”

Pallin Raymond

Rob Pallin (balra) és Marty Raymond. Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ocskay Gábor úgy érezte, ha nem is kitörő örömmel, de ezt a kérést elfogadta Marty Raymond. A vezetőedző ugyanakkor szorgalmazta, hogy az 1+1 éves szerződését változtassák 2 évesre, azaz a második évet véglegesítse a Volán. A magyar EBEL-csapat ezt a kérést nem akceptálta, mint a szakosztály-igazgató a Jégkorongblognak elmondta, azt ajánlották, hogy decemberben térjenek vissza a témára. “Három hónap eltelik addigra a szezonból, egyértelműen látni fogjuk, hol tart, merre halad a csapat, úgyhogy decemberben már el tudjuk dönteni, hogy mi legyen a harmadik évvel.”

A Volán a kialakult helyzet ellenére sem kíván vezetőedzőt váltani, bízik Marty Raymond maradásában. Ugyanakkor a kanadai tréner hétfőn jelezte, hogy Magyarországra utazása előtt még szeretne egyet beszélgetni a szerződésmódosításról. Erre akár még a héten sor kerülhet. A Fehérvár AV19 menedzsmentje értékelte a helyzetet, és vezetői szinten az a döntés született, hogy december előtt nem véglegesítik a második évet.
Marty Raymond viselkedéséből arra lehet következtetni, hogy igazak az olasz regionális sportportál információi, a kiváló edző máshonnan is kapott ajánlatot, miközben még legalább egy évig érvényes szerződés köti a Fehérvárhoz.

“Az élet ilyen, nincs ezzel semmi gond ? mondta Ocskay Gábor. ? Ha a megbeszélések után úgy alakul, hogy nem jön vissza hozzánk Marty Raymond, akkor eddigi segítői, a Rob Pallin, Sille Tamás edzőpáros vezényli idén a csapat szakmai munkáját. Azokkal a játékosokkal, akik erősen kötődtek Marty Raymondhoz, nem tudtunk megállapodni, de helyükre olyan légiósokat igazoltunk, akiket szintén a szakmai stáb javasolt. Úgy érzem, a játékoskeretünk erősödött, az igazolások jól sikerültek. Azt várom, hogy jó szezon elé nézünk és sok fiatal magyar játékos kap játéklehetőséget.”

Korábban már írtuk, hogy Fehérvárra érkezett hátvédposztra Matt Register és Johan Ejdepalm, a csatárok közé az ECHL-pontkirály Brandon Marino, Jeff LoVecchio, valamint két magyar válogatott, Bartalis István és Kóger Dániel. A légiósok közül tehát csak Frank Banham és Andrew Sarauer maradt. A magyar válogatottak közül távozott Pozsgai Tamás és Mihály Árpád. A csapat nyolc felkészülési mérkőzést tervez a szeptemberi rajtig.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum