Duzzognak az osztrák INL-csapatok

   

Sikerült az olasz szövetség, a FISG hadművelete, ketten önként és dalolva, ketten pedig a kényszert emlegetve ugyan, de hazatértek az olasz bajnokságba. Az osztrák szövetség és három csapat kártérítési pert fontolgat.

Az osztrák szövetség keresi a jogi lehetőségeket, ugyanígy a csapatok is. Hírek szerint az ÖEHV és a csapatok közül is legalább hárman kártérítési pereket fontolgatnak az érintett olasz klubok és a FISG ellen is. Két csapat neve közben ismertté is vált.

Michi Lampert, a VEU Feldkirch egyik vezetője így érvel a Vorarlberger Nachrichtenben: “Február óta ki van írva a 2014/15-ös INL-szezon, mindegyik olasz klub jelezte részvételi szándékát, az új szezont megterveztük velük. Vannak kötelezettségeink a szurkolóinkkal, a játékosainkkal és a szponzorainkkal szemben. A bankgaranciákból soha nem fog megtérülni a kárunk. Végig kell gondolnunk, merre tovább.”

Az újonc Kapfenberg Steelers is csatlakozott a feldkirchiekhez. “Ha kiesik négy hazai mérkőzésünk, akkor mindenképpen kártérítést fogunk kérni” ? nyilatkozta harciasan Hasewend klubelnök. A klubok azzal érvelnek, a négy csapat kiesésével az INL sportértéke csökken, ezt a hátramaradóknak a szponzorok és a szurkolók felé meg kell magyarázniuk valahogy. Néhány csapatnál már szépen fogynak a bérletek is, most nyilván azzal érvelnek, hogy ez a négy olasz csapat miatt van így.

Mi mindehhez csendben legfeljebb annyit tehetünk hozzá, hogy ezek szerint például biztatási kárra hivatkozva ugyanez a pereskedés lett volna a helyes cselekedet a Dab.Docler részéről is néhány évvel ezelőtt, amikor egy sikeres szezont követően egyszerűen kiutálták a dunaújvárosiakat a liga elődjéből. Hiszen az újvárosiak joggal reménykedhettek a folytatásban, amelyre nem kerülhetett sor. Hogy akkor az osztrákok önként és dalolva felvállalták a liga sportértékének saját határozatuk általi csökkentését, arra ma már nyilvánvalóan senki nem emlékszik odaát.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum