Kényszerű fiatalítás Szeredában

   

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a HSC Csíkszereda új vezetése. Kényszerűségből fiatalodik a játékoskeret, ám a célok változatlanok. A jegy- és bérletárak is nyilvánosságra kerültek.

Csütörtökön Csíkszeredában sajtótájékoztatót tartott a HSC Csíkszereda jégkorong-szakosztálya, melyen a klub elnöke, Hodos László, illetve a csapat mellett újonnan felállt igazgatótanács tagjai, Becze Tibor, Buzogány Csaba, Demeter Attila és Portik Ferencz Tibor vett részt. A 2014/2015-ös évadban fiatal csapattal indul a MOL Ligában a klub. A légiós helyek egyelőre a kapus kivételével betöltetlenek. A MOL Ligában rájátszásba kerülne a csapat, míg a román bajnokságban, illetve a Románia-kupában az első hely a cél.

Az ifjúsági csapatból Geréb István, Iszlay Gergő és Rokaly Norbert, gyergyószentmiklósról Pál Zsombor, a HK Nitra juniorcsapatából Bíró Gergő és Bíró Mátyás érkezik. Ugyancsak sikerült megegyezni a folytatásról Bíró Ottóval, akinek szerződése idén tavasszal járt le. Nem sikerült viszont egyességre jutni Becze Tihamérral, aki a Miskolci Jegesmedvékhez írt alá egy évre. „Mindent megtettünk, hogy maradjon itthon – mondta erről Demeter Attila. – Szerettünk volna megállapodni vele, de nem sikerült. Nyílt titok, hogy magyar válogatott szeretne lenni a közeljövőben és ezért választotta Miskolcot. Sajnáljuk, nagyon fog hiányozni”. Ugyancsak függőben van három játékos ügye. Flinta Botond, Góga Attila és Szőcs Szabolcs élő szerződéssel rendelkezik a HSC-nél, ám a Dunarea Galatival tárgyal, ott szeretné folytatni pályafutását. „A három játékossal kapcsolatosan egyelőre tisztázatlan a helyzet. Mivel szerződés köti a klubhoz, ingyen nem mehetnek el. A kivásárlási áruk összértéke közel 100 ezer euró. Mindaddig, amíg nem lesz letisztázva a sorsuk, felfüggesztettük játékjogukat három hónapra” – mondta erről Demeter. Gógát, illetve Flintát még két évig köti szerződés a klubhoz, míg Szőcs Szabolcsot aktív pályafutása végéig.

Szaporítja a gondokat, hogy Moldovánt gerincsérvvel műtötték, novemberig nem lehet rá számítani, míg Kósa egyelőre töpreng, edző legyen-e vagy folytassa. Péter Levente viszont döntött, mindenképpen befejezi.

hsc

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A csapat trénere továbbra is a svéd Christer Dreberg lesz, míg segítője Gál Sándor. A tavalyi másodedzők közül Hozó Levente visszament az ificsapathoz, ifj. Antal Előd Csíkkarcfalván lett technikai igazgató. Mind a hat idegenlégiós helyet ki fogja tölteni a klub. A hat légiós közül egy személye ismert, a kapus továbbra is a már-már tiszteletbeli csíkszeredainak számító Stanislav Kozuch lesz. A további öt helyre Christer Dreberg válogatja ki a játékosokat.

„Szeretnénk minél jobb játékosokat hozni. Viszont azt is kell tudni, hogy Románia nem túl jó kártya. A hazai piacot is feltérképeztük. Több játékossal is tárgyaltunk, de akik nekünk, illetve a MOL Liga szintre megfeleltek volna, mind szerződés köti aktuális klubjához. Ami még szomorúbb, hogy nincs kiből válogatni itthon. Az utánpótlás nevelés padlón van. Az edzőnek megvannak az elképzelései, hogy milyen posztokra akar játékost hozni. Azt látjuk mi is, hogy hátvédekben nagy a hiány” – mondta ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón Becze Tibor.

A jeges edzések Christer Dreberg vezetésével augusztus 1-én kezdődnek meg, Karcfalván. Csíkszeredában előreláthatóan augusztus végén, szeptember elején lesz jég. A csapat a Tátra-kupán, illetve a Csíki Sör-kupán való részvétel mellett kapott egy meghívót egy csíkkarcfalvi tornára is, az ezen való részvételről az edző dönt.

Az első ránézésre gyengülő játékosállomány ellenére a célok nem változtak. Továbbra is szeretnének bekerülni a MOL Liga rájátszásába, a román bajnokságban, illetve a Románia-kupában pedig a győzelem a cél. Ebben nem segít az, hogy a román bajnoki menetrendet úgy alakították végül, hogy a meccseket rászervezték a MOL Liga játéknapjaira.

A csapat hasonló költségvetéssel szervez mint az előző idényben, és az új vezetőség megpróbál új támogatókat is felkutatni. A szurkolókkal is szeretnék javítani a viszonyt, egyúttal a nagy változásokra való tekintettel türelmet is kérnek. Mint elmondták, az évről évre erősödő MOL Ligában nehéz tartani a lépést a többiekkel, de a nagymúltú csíki egyesületnek nem lehet más a célja, mint ez.

Megvannak a jegy- és bérletárak is az új szezonra. Ezek szerint a MOL Liga meccseket az alapszakaszban 10, a rájátszásban 15 lejért lehet megnézni. A román bajnokikon az alapszakasz 7 lej, a döntő 15. Az A, B, C, D, E, G szektorokba szeptember 5-ig 250, utána 265 lej a szezonbérlet. A kedvezményes és öregfiú bérletek ára 175 lej. A VIP bérlet 1100, a támogatói pedig 800 lejbe kerül. Augusztus 15-ig lehet igényelni a bérleteket, az előző szezonban elfoglalt bérletes helyeket szeptember 1-ig tartják fent.

A HSC Csíkszereda kerete:

Kapusok: Onodi Ottó, Adorján Attila, Ruczuj Gellért, Stanislav Kozuch.

Hátvédek: Gecse Hugó, Salló Alpár, Bors Huba, Nagy István, Papp Szabolcs, Pál Zsombor.

Csatárok: Farkas Tamás, Geréb István, Bíró Tamás, Rokaly Norbert, Mihály Ede, Moldován Ervin, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Tranca Daniel, Hildebrand Szabolcs, Iszlay Gergő, Bíró Ottó, Bíró Gergő, Bíró Mátyás.

 

 

Cimkék: , ,

Összes (112)

Utolsó hozzászólások

 1.   #107
  demeter_attila,   

  @Atti: Na, ha már ilyen borús idő van, írok még egyet bővebben.
  Előszőr is megismétlem, hogy szívesen találkoznék Veled, beszéljünk ezekről a Dolgokról a közeljövőben. És másokkal is, akiket érdekel a téma.

  Nos, vége lett a tavalyi szezonnak, számunkra nagyon gyenge MOL Liga eredménnyel, vezetői és egyéb jellegű tévedésekkel, csapatbomlasztó hangulatban, botrányos (finoman fogalmaztam) brassói hetedik mérkőzéssel. Ezek után szurkolóként, vagy akár valamilyen szinten csapathoz közelebb állóként is, csak a szomorúság jutott.
  Már akkoriban felmerült a "hogyan tovább?" probléma. Időközben minderre rájött a Galac hiperszuperszonikus feltámadása (egyetemi központként is), az ehhez kapcsolodó, már ismert következmányekkel. És nemrég a Titi számunkra nem kedvező döntése (pedig, Istenemre, (szinte) mindenünket odaígértük).

  Háromféle lehetséges útat véltünk felfedezni:
  1. Hagyni az egészet, akár a dalban ("Most múlik pontosan, engedem, hadd menjen...nem vagy itt jó helyen, nem vagy való nekem..." stb.)
  2. Összeszedni, megtartani aki még maradt és AKAR is itt játszani, pár hiányposzton (pld. hátvéd) kiegészülni, majd utóbbi évek Újpest stílusában tessék-lássék módon lejátszani, fiatalokat nevelni, stb, mégiscsak ne most szakadjon meg a 85 év... Nem bántani akarom itt az Újpestet, szerintem tiszteletreméltó amit csinálnak, nem állnak ki, mennek előre a lehetőségeikhez mérten.
  3. Vagy a mostani, tényleg több szempontból sem könnyű helyzetben a 2-es ponthoz képest jóval többet elérni, csalódott támogatókat megtartani, újakat szerezni és minél ütőképesebb csapatot összeverbuválni. Ez azért is kemény dió, mert gyakorlatilag úgy kell(ene) elérni ezt, hogy a környezetben sok tényező van ami egyáltalán nem segít ebben, ugyanakkor mindenkivel kiegyezésre, komprmisszumokra kell törekedni. Amilyenek vagyunk mi, sokszor ez a legnehezebb! :) Egymás között többször megállapítottuk már, kissé ijedten, hogy biza nagy fába vágtuk a fejszét, szinte minden nap történik valami olyasmi, ami nem túlzottan boldogít. Az ember ilyenkor elgondolkodik, hogy picit nagyobb összefogás (nem rmdsz-es duma :)) helyi szinten milyen jól jönne!

  Eldöntöttük, marad a 3-as pont. A MOL Liga, korábbi vállalások, a jégkorong és a szurkolók iránti tisztelet jegyében, valamint Csíkszereda csapatainak korábbi MOL Ligás szerepléseihez kívánván felzárkózni, gyakorlatilag ez az egy út maradt! A jóakaraton és bizonyos ígéreteken kívűl garancia semmire sincs. Legboldogabbak lennénk, ha minél többen segítenének, elsősorban jégkorong szakemberek, de bárki, akit érdekel a "projekt". Aki ismer tudja, hogy nem feltétlenül rendelkezünk rengeteg szabadidővel, habár tegnap óta ide annyit írok, hogy akár az ellenkezőjére is lehet következtetni. :) Egyébként azért írtam ilyen sokat, mert elfogadom azt, hogy az érdeklődők nem voltak kellőképpen informálva, és gyakorlatilag magamra vállaltam ennek a hiányosságnak a pótlását. Addig is, amíg az új honlapunk elkészül... És a jövőben közel sem fogok ilyen mennyiségben írogatni.

  A célokról: a sajtótájékoztatón elhangzott ez az újságírói kérdés, ami választ érdemelt. A romániai rendezvényeken úgy gondolom, hogy csak az első hely lehet a cél, még akkor is, ha a jelenlegi kereteket összehasonlítva nem vagyunk favoritok, ez számomra is egyértelmű. De, még 5 helyen fog bővűlni a csapat, amennyiben jó irányba fordulnak a dolgok. Maradjunk annyiban, hogy a jelenlegi helyzetnél csak (sokkal) jobb lehet, még csak július közepén vagyunk. A többi romániai csapatnál már most jobbak vagyunk, ez nem is kérdés.

  Ami a MOL Ligát illeti: nem vagyunk egyáltalán annyira gyengék, mint ahogy többen is gondolják. Én nagyon bízom minden csapattag, de különösen a nagyszámú fiatal játékos ambiciójában. És az edzőben is! És abban is, hogy kerül még támogató és tényleg jó játékosokkal kiegészülünk, akiktől tanulni is sokat lehet. Szerintem az elődöntőbe való kerülés elérhető, persze sok ismeretlen van még most ami nagyban változtathat ezen (pld. román bajnoki kiírás - nagyon nagy ismeretlen és veszély!, pénz - mármint ami a további idegenlégiósokat illeti, megfontolt és akár szerencsés idegenlégiós kiválasztás, sérülések, kapusteljesítmény, csapategység, szurkolás, akár bíráskodás is, sajnos, (habár ezt egy fejezettel fennebb kellett volna inkább írni), stb.) Szerinted mi lehet a reális cél?

  A "retorziókról": én (és ez kizárólag személyes véleményem!) egyáltalán nem támogatom (és nem támogattam) a "minden csapattag bűnhödjön" típusú általános jellegű megvonásokat, mégha esetleg a szerződések megengednék is ezt. Úgy gondolom, hogy "retorziók" a szerződésben és a belső fegyelmi rendszabályzatban leírtak szerint, edzői és/vagy vezetőségi döntés után jöhetnek szóba, kizárólag egyénenként tárgyalva. Hogy példát is mondjak: nem járunk edzésre, szerződés alatt más klubokkal egyezkedünk, nem tartunk be edzői utasításokat, stb. Köszönöm.

 2.   #108
  Atti,   

  @demeter_attila: Döme! Legutóbb a gojangi vb-n lett volna lehetőség a személyes találkozásra, de nem jött össze. (A csapatmezhez gratulálok.) Alkalom adtán (a Kossuth Lajos utcai székhely kivételével) egyszer leülhetünk, egymás tenyerébe csaphatunk. Az elmúlt szezon végén nekem sem volt jobb a szám íze, nem repestem az örömtől. Nem volt egy sikeres évad, tanulópénznek kiváló. Az, hogy ki okult ebből, kiderül. Nem indul jól az idei hokis év, az elmúlt hónapok nem erre engednek következtetni. Áprilisban az eredmények önmagukért fognak beszélni, nyilvánvalóvá válnak a korábbi döntések következményei. Az, hogy semmire nincs garancia, szomorú. Köztudott, hogy x ezer euró önmagában kevés, a sikerhez megfelelő szakemberekre van szükség. Némi ellentmondást vélek felfedezni a következő mondatok között: „a jelenlegi kereteket összehasonlítva nem vagyunk favoritok, ez számomra is egyértelmű. - A többi romániai csapatnál már most jobbak vagyunk, ez nem is kérdés.” Szeretnék hinni abban, hogy a ligában az elődöntőbe kerül a csapat, de valahogyan nem megy. A légiósok ellenére ezekről a célokról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy ezek reálisak lennének, nem.

 3.   #109
  zsozso13,   

  @demeter_attila: A tegnapi kommentemből, ami kimaradt: az idén óriási Neveket vesztettetek el (Becze, Novak, és nagyon úgy néz ki Góga, Szőcs és mások). Nagy hokisták, és ha ezeket esetleg egyetlen klubnak sikerűlt volna leigazólnia (pl Dab, Nove Zámky, Miskolc, vagy Brassó), annak biztositott lenne (szerintem) a Mól Liga döntőbe jutása.

  Csüggedésre pedig nem lehet ok, mert gyerekeitek jelenleg is a LEGJOBBAK a külömböző korosztályokban! Tehát a jövőtök is megalapozott!

  Sok sikert az új szezonban!

 4.   #110
  demeter_attila,   

  @Atti: Hűha! Gojangból sok arcot megjegyeztem, de a találós kérdést nem sikerült megfejtenem. Várom az "alkalom adtát", legyen az Donyeckben, Kijevben, Krakkóban, "Olaszban", mert mi "El-me-gyünk bárhova..." :)). Vagy Szeredában bárhol, a Kossuth Lajos utca kivételével.

  Persze, hogy ellentmondás van, mert bénán fogalmaztam. A keretek összehasnlításáról szóló mondatban a brassói keretre céloztam a kicsi fejemben, a sajátunk mellett, de egyebet írtam le. Bocs!

  Igen, szakemberek kellenek, jól tudjuk. Ott vannak az edzők, kezdetnek. A céloknak pedig magasztosnak kell lenniük. Érezzük, hogy nagyon nehéz lesz. "Meglássuk" mi sül ki belőle. Egyébként amennyiben javaslatod, ötleted, tanácsod, kritikád van, szívesen fogadom/fogadjuk. Figyelembe véve, hogy mennyire informált vagy, ehhez képest gyerekjáték Neked megszerezni az e-mail címemet. :) Ha mégsem sikerül, megkérem a szerkesztő urakat, küldjék el Neked azt, amivel ide regisztráltam. Köszönet!

 5.   #111
  Atti,   

  @demeter_attila: Szép a magyar nyelv a felajánlás, fogadás; semmire nincs garancia, két dologra mégis; kijelentés, találós kérdés; reális és/vagy magasztos vonatkozásaiban. Senki nem tökéletes, drága az idő. Nem szokásom a szekus módszer alkalmazása, ismerek egyenesebb utat az e-mail cím megszerzéséhez. Mivel tudvalévő, leírásra került itt a sikerhez vezető út és fölöslegesen rabolni senki szabadidejét nem szándékom, a válaszadás jogának fenntartása mellett részemről lezártnak tekintem ezt a fejezetet. Sok sikert.

 6. Szipirnyo Keresztati
    #112
  Szipirnyo Keresztati,   

  Űű bazeg, nem volt rövid mindezt végigolvasni. Egy cseppet lerövídítem: Hajrá SportKlub! :D

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk