Kényszerű fiatalítás Szeredában

   

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a HSC Csíkszereda új vezetése. Kényszerűségből fiatalodik a játékoskeret, ám a célok változatlanok. A jegy- és bérletárak is nyilvánosságra kerültek.

Csütörtökön Csíkszeredában sajtótájékoztatót tartott a HSC Csíkszereda jégkorong-szakosztálya, melyen a klub elnöke, Hodos László, illetve a csapat mellett újonnan felállt igazgatótanács tagjai, Becze Tibor, Buzogány Csaba, Demeter Attila és Portik Ferencz Tibor vett részt. A 2014/2015-ös évadban fiatal csapattal indul a MOL Ligában a klub. A légiós helyek egyelőre a kapus kivételével betöltetlenek. A MOL Ligában rájátszásba kerülne a csapat, míg a román bajnokságban, illetve a Románia-kupában az első hely a cél.

Az ifjúsági csapatból Geréb István, Iszlay Gergő és Rokaly Norbert, gyergyószentmiklósról Pál Zsombor, a HK Nitra juniorcsapatából Bíró Gergő és Bíró Mátyás érkezik. Ugyancsak sikerült megegyezni a folytatásról Bíró Ottóval, akinek szerződése idén tavasszal járt le. Nem sikerült viszont egyességre jutni Becze Tihamérral, aki a Miskolci Jegesmedvékhez írt alá egy évre. ?Mindent megtettünk, hogy maradjon itthon ? mondta erről Demeter Attila. ? Szerettünk volna megállapodni vele, de nem sikerült. Nyílt titok, hogy magyar válogatott szeretne lenni a közeljövőben és ezért választotta Miskolcot. Sajnáljuk, nagyon fog hiányozni?. Ugyancsak függőben van három játékos ügye. Flinta Botond, Góga Attila és Szőcs Szabolcs élő szerződéssel rendelkezik a HSC-nél, ám a Dunarea Galatival tárgyal, ott szeretné folytatni pályafutását. ?A három játékossal kapcsolatosan egyelőre tisztázatlan a helyzet. Mivel szerződés köti a klubhoz, ingyen nem mehetnek el. A kivásárlási áruk összértéke közel 100 ezer euró. Mindaddig, amíg nem lesz letisztázva a sorsuk, felfüggesztettük játékjogukat három hónapra? ? mondta erről Demeter. Gógát, illetve Flintát még két évig köti szerződés a klubhoz, míg Szőcs Szabolcsot aktív pályafutása végéig.

Szaporítja a gondokat, hogy Moldovánt gerincsérvvel műtötték, novemberig nem lehet rá számítani, míg Kósa egyelőre töpreng, edző legyen-e vagy folytassa. Péter Levente viszont döntött, mindenképpen befejezi.

hsc

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A csapat trénere továbbra is a svéd Christer Dreberg lesz, míg segítője Gál Sándor. A tavalyi másodedzők közül Hozó Levente visszament az ificsapathoz, ifj. Antal Előd Csíkkarcfalván lett technikai igazgató. Mind a hat idegenlégiós helyet ki fogja tölteni a klub. A hat légiós közül egy személye ismert, a kapus továbbra is a már-már tiszteletbeli csíkszeredainak számító Stanislav Kozuch lesz. A további öt helyre Christer Dreberg válogatja ki a játékosokat.

?Szeretnénk minél jobb játékosokat hozni. Viszont azt is kell tudni, hogy Románia nem túl jó kártya. A hazai piacot is feltérképeztük. Több játékossal is tárgyaltunk, de akik nekünk, illetve a MOL Liga szintre megfeleltek volna, mind szerződés köti aktuális klubjához. Ami még szomorúbb, hogy nincs kiből válogatni itthon. Az utánpótlás nevelés padlón van. Az edzőnek megvannak az elképzelései, hogy milyen posztokra akar játékost hozni. Azt látjuk mi is, hogy hátvédekben nagy a hiány? ? mondta ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón Becze Tibor.

A jeges edzések Christer Dreberg vezetésével augusztus 1-én kezdődnek meg, Karcfalván. Csíkszeredában előreláthatóan augusztus végén, szeptember elején lesz jég. A csapat a Tátra-kupán, illetve a Csíki Sör-kupán való részvétel mellett kapott egy meghívót egy csíkkarcfalvi tornára is, az ezen való részvételről az edző dönt.

Az első ránézésre gyengülő játékosállomány ellenére a célok nem változtak. Továbbra is szeretnének bekerülni a MOL Liga rájátszásába, a román bajnokságban, illetve a Románia-kupában pedig a győzelem a cél. Ebben nem segít az, hogy a román bajnoki menetrendet úgy alakították végül, hogy a meccseket rászervezték a MOL Liga játéknapjaira.

A csapat hasonló költségvetéssel szervez mint az előző idényben, és az új vezetőség megpróbál új támogatókat is felkutatni. A szurkolókkal is szeretnék javítani a viszonyt, egyúttal a nagy változásokra való tekintettel türelmet is kérnek. Mint elmondták, az évről évre erősödő MOL Ligában nehéz tartani a lépést a többiekkel, de a nagymúltú csíki egyesületnek nem lehet más a célja, mint ez.

Megvannak a jegy- és bérletárak is az új szezonra. Ezek szerint a MOL Liga meccseket az alapszakaszban 10, a rájátszásban 15 lejért lehet megnézni. A román bajnokikon az alapszakasz 7 lej, a döntő 15. Az A, B, C, D, E, G szektorokba szeptember 5-ig 250, utána 265 lej a szezonbérlet. A kedvezményes és öregfiú bérletek ára 175 lej. A VIP bérlet 1100, a támogatói pedig 800 lejbe kerül. Augusztus 15-ig lehet igényelni a bérleteket, az előző szezonban elfoglalt bérletes helyeket szeptember 1-ig tartják fent.

A HSC Csíkszereda kerete:

Kapusok: Onodi Ottó, Adorján Attila, Ruczuj Gellért, Stanislav Kozuch.

Hátvédek: Gecse Hugó, Salló Alpár, Bors Huba, Nagy István, Papp Szabolcs, Pál Zsombor.

Csatárok: Farkas Tamás, Geréb István, Bíró Tamás, Rokaly Norbert, Mihály Ede, Moldován Ervin, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Tranca Daniel, Hildebrand Szabolcs, Iszlay Gergő, Bíró Ottó, Bíró Gergő, Bíró Mátyás.

 

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum