Már a Bolzano elnöke is csak alig 50% esélyt ad

   

Marad-e 12 csapatos az EBEL? Nem dőlt el, mi lesz a pénzügyileg gyengélkedő csapatok sorsa. Jelenleg úgy áll, az Olimpija Ljubljana megmenekül, de a HC Bolzano helyzete az elnökük szerint siralmas, nincs meg a költségvetés a folytatásra.

Bár továbbra is 2 kapus és 5 csatár található az Olimpija hivatalos játékoskeretében, a hétvégi hírek szerint újabb 3 játékost igazolt a szlovén csapat, és az új elnökkel pénz is állt a házhoz, így 1,4 millió eurós költségvetéssel vághat a 2014/15-ös szezonnak a Ljubljana. Ők tehát a jelek szerint szokás szerint valahogy el tudnak indulni, esetükben a kérdés inkább mindig az, hogy milyen csontváz esik ki a szekrényből, a végjátékra mi marad a csapatból, a légiósállományból, illetve hogy mi lesz az egekbe szökő, játékosok tucatjait érintő tartozásokkal.

Az osztrák Kronen Zeitung szombati kiadásában arról is írt, hogy a liga olasz címvédője, a legutóbbi szezonra alaposan felturbózott HC Bolzano még egy játékossal és edzővel sem rendelkezik. Dieter Knoll, a HC Bolzano elnöke (képünkön) nem is hallgathatott tovább, az egyik fontos Alto Adige-i portálon vasárnap adott interjút. A klubvezető egyértelműsítette, hatalmas gondban van a klub, mert a következő évre szükséges költségvetésnek nyoma sincs. Mint mondta, ő már nem tudja egyedül tovább finanszírozni a HC Bolzanót, mert ahogy fogalmazott, erre a célra ennyi pénze semmiképpen sincs.

Az elnök várja mindenki jelentkezését, aki segíteni tudna, de kiemelte, sajnos a kiváló szurkolósereg összefogása és támogatása kevés, mert ide komoly pénzek kellenek, az EBEL drága liga, a játékosok bére magas, és mnindenkit azonnal ki kell fizetni. A bérlet-elővásárlásokból befolyt összeg csak csepp lenne a tengerbe. Vállalkozók, befektetők kerestetnek tehát. Knoll odaszólt az olasz belpolitikának is, amikor kijelentette, sajnos az önkormányzat sem tud segíteni a jelenleginél nagyobb mértékben, mivel neki Rómát kell finanszíroznia, nem a helyi ügyeket.

Dieter Knoll

Mindezzel együtt Knoll nem adja fel egy könnyen, mint mondja, még bízik az EBEL-indulásban és a Bajnokok Ligája is fontos feladat a klub életében. A BL sok játékosnak óriási lehetőség lehet, jó dobbantó későbbi karrierjük szempontjából, ezért várja azok jelentkezését, akik így akarják megalapozni a jövőjüket. A jelenlegi elnök semmiképp sem akar visszalépni az olasz élvonalba, bár legfeljebb is csak 50% esélyét látja annak, hogy csapata az EBEL-ben maradjon. Mint mondja, az EBEL annyira jó bajnokság, hogy hozzá képest az Elite A nem versenyképes, nem lát benne perspektívát. Lehet, hogy a HC Bolzano mégis visszalép, de akkor ő már nem lesz a csapatnál.

A helyzet nagyon éles, a csapatnak 3, de legfeljebb 4 hét múlva el kéne kezdeni a jeges felkészülést, 1,5 hónap múlva BL-mérkőzés vár rá. Ehhez képest a csapatépítés még el sem kezdődött, egy érvényes szerződéssel rendelkező játékosuk sincs a hírek szerint. Az idő pedig fogy, a több mint 2 hónapja folyó segélykiáltásoknak eddig nem volt foganatjuk.

Az osztrák hokis portálok a helyzetet látva azon aggódnak, mi lesz, ha a kettő közül valamelyik csapat nem tud elindulni az EBEL-ben. A legvalószínűbb forgatókönyvnek azt tartják, hogy helyüket idén senkivel sem töltenék fel, mivel az idő kevés, erre már nem lenne mód, és a hírek szerint eddig lépést sem tett a liga a pótlásukra. Éppen ezért szerintük az sem elképzelhetetlen, hogy a tervezett 12 helyett 10 vagy 11 csapatos lesz az osztrák bázisú versenysorozat szeptembertől.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum