Gretzky Seattle-be vinné az NHL-t

 

Az NHL további terjeszkedése állandóan napirenden van, nem kell ahhoz a holtszezon. Legutóbb arról adtunk hírt http://www.jegkorongblog.hu/2014/06/22/veszelybe-kerultek-a-seattle-i-nhl-es-tervek/, hogy az egyik esélyes pályázónál, Seattle-nél, veszélybe került a projekt, hiszen a befektetői körből távozott Steve Ballmer, következésképp a tőkeerő annyira meggyengült, hogy nem kivitelezhető egy új aréna felhúzása. Márpedig új NHL-csapat alapításához három alapvető követelményt kell teljesíteni: stabil tulajdonosi háttér, megfelelő aréna és a területi elhelyezkedés.

Seattle-nél ideálisabb piaci terület aligha létezhet manapság a hoki számára. Viszont a tulajdonosi körrel és az arénával gondok vannak. Ezt orvoslandó, most újabb befektetők csatlakoztak a projekthez. Mint arról a New York Post beszámolt, a befektetői csoport arca az élő hokilegenda, Wayne Gretzky, aki egyszer már befürdött, amikor résztulajdonosa volt a becsődölt Phoenix Coyotesnak. Arról egyelőre nem tudni, hogy bővítéssel, vagyis új csapat alapításával, vagy egy már létező franchise felvásárlásával kívánják elvinni az NHL-t Seattle-be.

Három nagyobb csoport dolgozik a seattle-i franchise megvalósításán, de egyelőre nem túl kedvezőek a feltételek. Gretzky csoportja New York-i pénzemberekből áll, akikről azt lehet tudni, hogy 2011-ben sikertelenül próbálták megszerezni a Toronto Maple Leafst. Az akkori ajánlatuk potom másfél milliárd dollár volt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum