Ládayt az ifjúsági vb-n nézték ki

   

A legjobb kanadai juniorligába (CHL) drafolták Láday Tamást, a Fehérvár hátvédjét. Két komoly lehetőség közül választhatott. Hamarosan megtudja a pontos menetrendet, az első meccsét augusztus végén játszhatja a Spokane Chiefs színeiben.

“Az ifjúsági világbajnokság után keresett meg a jelenlegi menedzserem ? elevenítette fel Láday Tamás az áprilisi kezdeteket, amely szerdán a CHL nyugati ligájába, egy WHL-drafthoz vezetett. ? Azt mondta, felhívta a figyelmét rám egy játékosmegfigyelő, aki látott a vb-n, és ő segítene nekem abban, hogy egy jó észak-amerikai csapatnál tudjak tovább fejlődni, amennyiben érdekel a dolog. Elég gyorsan eldőlt, hogy a WHL mellett egy NCAA-szerződésre van lehetőségem, azaz az amerikai egyetemi bajnokságban lett volna még helyem.

Hosszabb gondolkodás után a CHL mellett döntöttem, mert a másik lehetőségnek több buktatója lett volna, mint ennek. Aztán több konferenciabeszélgetés után megszületett az elkötelezettség a Spokane Chiefs részéről, és tulajdonképpen a mai napot már úgy vártam, hogy nagyon bíztam abban, hogy az én nevemet jelölik meg. Hamarosan megkapom a konkrét instrukciókat a csapatomtól, nagyon várom már, hogy induljak Kanadába. Tudom, hogy nagyon kemény munka áll előttem, de mindent megteszek azért, hogy megfeleljek. Ahogy értesültem, sokat várnak tőlem fizikai téren is. Jelenleg Székesfehérváron vagyok, az U20-as csapattal készülök a szezonra. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt 11 évben segítette pályafutásomat, úgy érzem, ez egy komoly közös munka eredménye. Igyekszem méltóképpen képviselni a magyar jégkorongot a tengerentúlon is.”

Laday Volan U20

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Új klubja, a Spokane Chiefs reményteli írásban ad hírt a magyar bekk megszerzéséről: “Tamás testfelépítése lehetővé teszi számunkra, hogy nagyobb termetű csapatunk legyen, ez egy olyan terület, amelyben úgy éreztük, hogy fejlődnünk kell ? mondta Chris Moulton, a Chiefs játékoskeret kialakításáért felelős igazgatója. ? Egyáltalán nem fél a fizikai küzdelemtől. Jók a képességei egy ekkora játékoshoz képest. Jól mozog és remek munkát végez a korongkihozatalnál. Úgy érezzük, sokat tud majd segíteni nekünk az előre játékban, és ezzel jobb csapatunk lehet a jövőben.”

Láday Tamást meghívták a Calgary Flames első campjébe is, de az idő rövidsége miatt nem tudott elutazni.

A Western Hockey League (WHL) előszezonja augusztus 29-én, a 72 mérkőzéses alapszakasz szeptember 19-én kezdődik a nyugati parton. A Spokane Chiefs a 10 500 férőhelyes Spokane Arenában játssza hazai meccset, átlagban 6500 néző előtt. A csapat vezetőedzője az 55 éves Don Nachbaur, aki 20 éve szinte megszakítás nélkül juniorokat edz a legmagasabb szinteken, munkáját a kanadai szövetség is elismerte, különböző korosztályos válogatottaknál kapott munkát. Közel 250 NHL-mérkőzést játszott, pályafutását Ausztriában, Grazban fejezte be. 2011-ben az év edzőjének választották a WHL-ben.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum