A CHL 1/1-es nem akar Kanadába menni

 

Pavel Zacha követné Tomas Hertl példáját és nem menne túl korán a tengerentúlra.

A CHL szerdai import draftjának első helyén az OHL-ben szereplő Sarnia Sting a legnagyobb cseh csatártehetséget, Pavel Zachát választotta. Homokszem kerülhetett azonban a gépezetbe, ugyanis a 190 cm magas és 91 kilós játékos már előre jelezte, esze ágában sincs otthagyni Csehországot, Tomas Hertl mintáját követve otthon fejlődni, ameddig ez csak lehetséges.

zacha

Az 1997-es születésű csatár az elmúlt szezonban 60 meccset játszott az alapszakaszban, ebből tízet a juniorok között, 38-at a cseh extraligában, 12-t pedig a cseh felnőtt másodosztályban. Ebből is látható, milyen előnyei vannak egy fiatal tehetség versenyeztetésének és fejlődésének szempontjából, ha egy országban kiépült az egymásra épülő bajnokságok rendszere. Ennek egyik eredménye, hogy manapság a cseh fiatalok nem menekülnek hanyatt-homlok a tengerentúlra, hanem gyakran maradnak otthon vagy legalább Európában. Így tett a már említett Hertl is, aki 20 évesen került ki az NHL-be, vagy a Washington idei draftoltja, az 1996-os születésű Jakub Vrana, aki Svédországban próbál szerencsét.

Visszatérve Zacha draftolására, feltehetően a klub frissen kinevezett GM-je, a Nick Sinclair nem tájékozódott kellőképpen, amit a játékos ügynöke percekkel a draftolást követően kemény tweetben hányt a szemére, megemlítve, hogy a játékosnak érvényes, két évre szóló szerződése is van. A klub nem sokkal később reagált, mondván, hogy a draftban mindig benne van a bizonytalanság, hogy a játékos nem jön el, számoltak a kockázattal. Most már csak az a kérdés, hogy ha a játékos deklaráltan nem akar még a tengerentúlra szerződni, ráadásul két éves szerződése van, és még a KHL-be is draftolták, akkor valóban a kockázat-e a legmegfelelőbb szó arra az esetre, ha nem szerződik az OHL legrosszabb csapatához.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum