Megnyílt a tengerentúli játékospiac

   

Magyar idő szerint kedd délután hat órától a részleges és teljes szabadügynökök megállapodhattak a csapatokkal. Rengeteg játékos írt alá új csapathoz.

Kezdjük a sort a döntős Rangers csapatával, amely négy kulcsjátékosát is elvesztette és csak egyet tudott megtartani. A friss Masterton-trófeagyőztes Dominic Moore újabb három évre a nagy almában marad. Ellenben Brian Boyle és Anton Stralman követte Ryan Callahant és Tampában kötött ki, előbbi 3 évre 6 millióért, utóbbi 5 évre 22,5 millióért írt alá. A csapat volt centere a kivásárolt Brad Richards Chicagóban folytatja, ahol egy évre 2 milliót kap. Végül távozott Benoit Pouliot is, akit alaposan túlfizetett az Edmonton, hiszen 5 év alatt 20 milliót tehet majd zsebre. Az Oilersnél maradva egy pillanatra látható, hogy nem csak ezzel a szerződéssel, de Mark Fayne igazolásával is túlzásba estek, hiszen a négy évre 14,5 milliót fizetnek majd a volt Devils játékosnak.Visszakanyarodva a Tampához, Steve Yzerman manager még egy nagy nevet a csapathoz csábított, mégpedig Jevgenyij Nabokovot, az orosz kapus egy évig lesz a klub alkalmazásában. A Rangers szurkolói azonban örülhetnek is hiszen a több csapat által környékezett hátvédet Dan Boyle-t végül is sikerült megszerezniük két évre évi kilencmillióért.

A Floridának volt bőven helye a sapka alatt és alaposan be is vásárolt. A Panthershöz írt alá Jussi Jokinen, Dave Bolland, Shawn Thornton, Al Montoya, Derek MacKenzie és a bajnok Kings játékosa, Willie Mitchell. A hat szerzeményből Bolland, Jokinen és Mitchell szerződését kell kiemelni. Bolland öt év alatt 27,5 milliót, Jokinen 4 év alatt 16-ot, Mitchell pedig két szezonban 8,5-öt kaphat majd kézhez.

A St.Louis alaposan megerősödött, hiszen a piac legjobb ceterét sikerült magához csábítania, hiszen az ex-coloradói Paul Stastny a következő négy szezonban évi hét milliót fog felmarkolni. Az Avalanche a távozó center helyére a kupát még mindig hajszoló, ezáltal igen motivált Jarome Iginlát húzta be, aki a következő három év alatt összesen 16 millió dollárt kap majd.

A kapusgondokkal küzdő Vancouver megegyezett a piac legjobb hálóőrével, Ryan Millerrel. A Vezina-győztes cerberus három szezonra kötelezte el magát a kanadai városba, amely idő alatt 18 milliót keres majd.

Két nagy halat is kifogott a Dallas, név szerint Ales Hemskyt és az Ottawa volt csapatkapitányát, Jason Spezzát. Előbbi szabadügynökként írt alá három évre 12 millióért, míg utóbbi egy trade kapcsán került a texasi városba. A Stars Alex Chiasson, Nicholas Paul, Alexander Guptill játékjogát és egy 2015-ös második körös draftjogot adott Spezzáért, aki mellett még érkezett Ludwig Karlsson is.

20140322_rnb_an4_250.JPG

Alaposan a zsebébe nyúlt a Washington, amely a Pittsburgh két egykori játékosát igazolta le. A fővárosiak a két hátvédet, Matt Niskanent és Brooks Orpikot kínálták be egy-egy hosszútávú szerződéssel, előbbi hét évre valamivel több mint 40 millióért, utóbbi öt szezonra 27,5 millió dollárért szignózta az új szerződését. A Pens a két elvesztett bekk helyére a Buffalo által szintén kivásárolt Christian Ehrhoffot édesgette magához egy évre négymillióért. Apropó Buffalo. Akárcsak a Floridának, a Sabresnek is volt helye bőven, így ők is alaposan kitettek magukért. Érkezett Matt Moulson, Brian Gionta, Cody McCormick és Andrej Meszáros, megtartották Marcus Folignót és egy trade keretében megszerezték a Montrealtól Josh Gorgest. Az öt szerzeményből négynek elég izmos a szerződése, hiszen Moulson öt év alatt huszonötöt, Hodgson szintén öt év alatt 22,5-öt, Gionta három évad alatt 13,5-öt míg Gorges négy év alatt majdnem 16 milliót tehet majd el.

A playoffról éppen csak lemaradó New Jersey Martin Havláttal és Mike Cammallerivel erősített, előbbi olcsón egy évre másfél millióért, utóbbi azonban öt évre 25 millióért, “no trade” klauzával a zsebében érkezett. A nagy hír azonban a Devils háza tájáról még várat magára, a nagy kérdés ugyanis, hogy Martin Brodeur marad vagy esetleg elmegy máshová.

Egy nagy név írt még alá, mégpedig Thomas Vanek, aki a Minnesotát választotta, a tavaly három klubban is megfordult elit szélső három évre kötelezte el magát 19.5 millió dollár értékben. Az aláírt játékosok komplett listája az alábbi linken olvasható.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum