A Bolzano óriási gondban van

   

Az EBEL-győztesnek se pénze, se játékosa. Augusztus 22-én Turkuban kezdődne a szezonjuk. Hazatérnek az olasz élvonalba?

Az uborkaszezon és a hírek hiánya elvonási tüneteket okozhat a hokiszurkolóknál. Mégsem ilyen hírekre vágynak az olasz EBEL-csapat hívei. Az olasz sajtó a hét második felében vészharangokat kongattak. Az Alto Adige című lap értesülései szerint a friss EBEL-győztes Bolzano drága árat fizetett a sikerért. Miközben másfél hónap múlva Turkuban már Bajnokok Ligája-meccsen kell pályára lépni, jelenleg nincs sem edző, sem pedig egyetlen olyan játékos a klubnál, akinek szerződése lenne.

Az olasz szövetség örül a Bolzano EBEL-szereplésének és sikerének, de a lap szerint Dél-Tirol fővárosában újabban már a hazatérésen, azaz az Elite A-szereplésen gondolkodnak az EBEL helyett. Legalábbis számosan, köztük a szurkolói csoportok is erre következtetnek abból, hogy a HC Bolzano menedzsmentjének egy tagja az olasz szövetségtől megkérte az Elite A 2014/15-ös versenykiírását.

Bár ez önmagában nem kellene a hazatérést jelentse, de a hetek óta tartó hallgatás, amelyet csak a játékosok távozásának híre tör meg időről időre, ilyen kombinációkat hoz ki a jólértesültekből. Hogy mit szólna mindehhez az EBEL, azt nem tudni, hiszen a Bolzano minden szabály felrúgásával és minden határidőn túl úgy került be a klubba 2013 nyarán, hogy háromévnyi szereplést garanciákkal vállalt az osztrák bázisú ligában. Egy év eltelt, a csapat megnyerte a szezonban 17 idegenlégióst foglalkoztató egyesület nagyszerű csapatot építve bemutatkozásképpen megnyerte az osztrák bázisú nemzetközi ligát.

A klub vezetői jelenleg azonban gőzerővel dolgoznak azon, hogy pénzt szerezzenek, a következő 10 napban nagyon fontos szponzorjelöltekkel találkoznak. Ugyanakkor ebből arra is lehet következtetni, hogy valamelyik sorozatban ? EBEL vagy BL ? nem tudnak elindulni. Azt is hozzáteszik, hogy a hagyományokhoz híven sok fiatal, éhes játékost igyekeznek igazolni ? ettől a hagyománytól az előző idényben alaposan eltértek ?, de a vezetőedzőről és a játékosokról csak azután lehet szó, ha már lesz valamennyi pénz. A helyzet azért is nehéz, mert már két hónapja is itt tartott a dél-tiroli gárda, azóta nem sikerült előrébb lépni.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum