Nyakunkon a draft

   

Pénteken Philadelphiában rendezik az NHL újoncbörzéjét. Bemutatjuk azt a 10 fiatalt, aki a legnagyobb eséllyel pályázik a top 10-be kerülésre. Magyar játékosnak idén sincs esélye.

Aaron Ekblad

Hárman pályáznak potenciálisan az 1/1-es cédulára, közülük az egyik a Barrie Colts 18 éves védője. A már most csodás testi adottságokkal rendelkező játékos közel két méter magas és száz kiló. Nyugodt, higgadt, nem veszti el a fejét a kapu előtt a legkényesebb szituációkban. A támadásokat kiváló passzokkal segíti, a kék vonalról félelmetesen lő, játékintelligenciája kimagasló emberelőnyben rábízható a szervezés. Nagy termete ellenére a korcsolyázó tudása és az egyensúly érzéke hibátlan. Egyszerűen nem találni benne hibát, egy védelmet simán köré lehet építeni. A szakértők szerint a következő Chris Pronger lehet.

Sam Bennett

A Kingston Frontenacs centerként és szélsőként is bevethető játékosát remek lábakkal áldotta meg a sors. Fantasztikusan gyors, kiválóan korcsolyázik, amit ki is használ az egy-egy elleni játékban. A védők retteghetnek, hiszen a sebességhez kiváló bottechnika is párosul. A gyorsaságát emberhátrányban és letámadásos taktikánál is kiválóan kamatoztatja. Egyetlen hátránya, hogy mindössze 80 kiló, így még magára kell szednie egy kis izmot, hogy bírja a gyűrődést.

Sam Reinhart

A Kootenay Ice 17 éves centere jégkorongcsaládba született, ugyanis apja, Paul több mint 600 meccset lehúzott az NHL-ben. A kritikusok fanyalognak a korcsolyázótudása és a nem megfelelő fizikai tulajdonságai miatt, de egyetértenek abban, hogy remek helyezkedésével és játékintelligenciájával ezt tudja kompenzálni. A keze villámgyors, veszélyes kapura és nem kíméli magát, a sarokba is bemegy bátran harcolni a nagyobb védők közé. Küzdeni tudása példaértékű, kiváló vezetői képesség jellemzi, nem véletlenül csapatkapitány a Kootenayban.

NHL draft 2014

Leon Draisaitl

Az idei draft legelőkelőbb helyén jegyzett európai játékos meglepetésre Németországból érkezett, aki a tengerentúlon a Prince Albert Raidersnél terelgeti a pakkot és odahaza kicsit erősen “The German Gretzky” a beceneve. A papa Peter Draisaitl, szintén egy volt játékos, aki a 80-as, 90-es években meghatározó embere volt a német bajnokságnak, illetve a német válogatottnak. A junger Draisaitlt agresszív, kemény játékosnak írják le, azonban nem durva, nem lépi át a képzeletbeli határt. Centerekhez méltóan remek játékszervező, kiválóan lát a pályán, ám akkor sem jön zavarba, ha balszélsőt kell játszania. 185 centis, közel 100 kilós fizikai adottságait már most sem fél kihasználni. És még növésben van. Egyetlen gyengéje a gyorsasága, néha kicsit lassú, nehezen fordul.

Michael Dal Colle

Az Oshawa Generals balszélsője, aki minap töltötte be a 18. életévét, a következő évek igazi “power forward” alkata lehet. Korosztálya egyik legjobb szélsője, aki a palánk mellett szinte verhetetlen, kihasználja erejét, megcsinálja magának a lövőhelyzetet, ám ha úgy hozza a sors, akkor leteszi a pakkot a társaknak, mégpedig nem is rosszul. Kreatív, remekül cselez, jól fedezi a korongot, a bottechnikája messze átlagon felüli. Amennyiben még egy kis izmot magára pakol, a következő évek elitszélsője lehet, amennyiben ez nem jön össze, óriási bust állhat fenn.

Nikolaj Ehlers 

A Halifax Lions balszélsője, akit a szakírók csak Dánia fényének hívnak. A játékosbörze egyik legjobb, ha nem a legjobb korcsolyázótudásával rendelkező játékosát tisztelhetjük benne. Úgy megy át az embereken kaputól kapuig, mint kés a vajon, olvassa a védők mozgását, messze előre gondolkodik, élmény centert játszani mellette és kiszolgálni, hiszen remekül hozza magát helyzetbe. A támadásokat rendszerint halálos pontosságú csuklólövésekkel fejezi be. A játékosmegfigyelők szerint olyan, mintha Pavel Bure sebességét keresztezték volna Peter Forsberg játékintelligenciájával. Egyetlen egy dolog szól ellene, a méretei, csak 182 centi és 80 kiló. Erősödnie kell.

Jake Virtanen

A Calgary Hitmen jobbszélsője a posztján a legelőkelőbb helyet foglalja el az idei draftlistán. Még nincs 18 éves, de már most 185 centi és 96 kiló, ami már most tiszteletet parancsol. Igazi erőcsatár típus, akit felborítani szinte lehetetlen. Végsebessége átlagon felüli, a CHL újoncai között mind előre, mind hátra a leggyorsabb volt 30 méteren. Remekül lő és korcsolyázik, egy az egyben bárkit képes megverni, de ha brusztolni kell, akkor is kikaparja magának a helyzetet. Egyetlen hibája, hogy néha elfelejt visszajönni védekezni.

Nick Ritchie

Igazi hegyomlás a Peterborough Petes mindkét oldalon bevethető szélsője, hiszen 190 centijéhez 107 kiló párosul. Testi fölényét bármikor kihasználja elöl és hátul is, agresszív, igazi hitter, de csak a szabályok betartása mellett. Erős és gyors, aki karmesterként és gólszerzőként is megállja a helyét. A fizikai adottságai, valamint az intelligenciája és gólérzékenysége lehetőséget teremt arra, hogy igazi two-way csatárt faragjanak belőle. Ehhez csak koritudását kell fejleszteni, valamint a védekezésben nyújtott helyezkedési hibákat orvosolni.

William Nylander

A legendás Michael Nylander fia ? emlékezhetünk, ő az a srác, aki az IIHF szabályai felett áll ? az egyetlen, aki úgy tudott a top 10-be kerülni, hogy nem valamelyik észak-amerikai juniorligában terelgeti a pakkot. A svéd center már megmutatta oroszlánkörmeit, hiszen apja mellett nem vallont szégyent a svéd első osztályban. Az ifjabbik Nylander gyors, mozgékony, robbanékony, kiválóan korcsolyázik, remekül lát a pályán és befejező embernek sem utolsó, sőt. Egyszóval kitűnő géneket örökölt, hihetetlen jó skillekkel rendelkezik és mindezekkel egyenlőre egyensúlyozza egyetlen hibáját, a testméreteit hiszen csak 180 centi és 80 kiló. Ha utóbbin javít, akkor igazi főnyeremény lehet.

Robbie Fabbri

Magas játékintelligenciával rendelkező, szervező típusú játékos a Guelph Storm centerként és balszélsőként is bevethető játékosa. Finom keze és bivalyerős lába van. Kitűnő korcsolyázó tudással rendelkezik, bírja erővel a hosszú shifteket, emiatt magas a jégideje. Csak 178 centi és 77 kiló, ám ez nem zavarj abban, hogy nála 20-30 kilós védőkkel ütközzön és felvegye velük a versenyt. Akárcsak néhány kortársával egyetemben, izomra és testsúlyra van szüksége. Amennyiben ez meglesz, egy elit two-way játékos válhat belőle.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum