Mérgesedik a Sharks és Thornton közti vita

 

A menedzsment drasztikus lépéseket tervez a csapat körül, de a csapatkapitány ebben nem lesz partner.

A San Jose az utóbbi években rendre az egyik legerősebb csapat az alapszakaszban, azonban a rájátszásban konferenciadöntőnél tovább egyszer sem jutott. Ez az alapprobléma, amit a kaliforniai városban most kezelni akarnak. A diagnózisuk szerint a kerettel nincs baj, így a csapaton belüli vezető szerepet, vagyis Joe Thornton csapatkapitány teljesítményét nem találták elégségesnek. De felröppentek a pletykák arról is, hogy helyettesét, a szintén 34 éves Patrick Marleau-n is túladnának, például a bostoni Brad Marchandért cserébe (ezt a Boston általános igazgatója azonnal cáfolta). Emellett úgy tűnik, mindenképpen valami váratlant akarnak húzni, ami megadhatja a kellő lökést ahhoz, hogy sikerüljön végre átlépniük saját árnyékukat.

Thornton meghatározó játékos az NHL-ben, ráadásul karakterében egyértelműen alfahím típus. Nehezen várható el a csapat olyan játékosaitól, mint Joe Pavelski vagy Logan Couture, hogy nagyobb felelősséget vállaljanak, csapatuk vezető egyéniségei legyenek, amíg Thornton ott van. Igen ám, de a dolog közel sem ennyire egyszerű. Thorntonnak ugyanis 3 éve és 20 millió dollárja ragadt bent a Sharksban, a következő három évben ugyanis 6,75 millió dollár lesz a fizetése, amit az első évben egy egymillió dolláros bónusz egészíthet ki. Ráadásul a szerződés tartalmaz egy ?no move? klauzulát, vagyis a játékos akarata ellenére nem cserélhető el.

Buffalo Sabres v San Jose Sharks

A Sharks tehát egyrészt meg akar válni csapatkapitányától, másrészt pénzügyileg sem akar rosszul járni. Ezért kezdtek kommunikációs hadjáratba arról, hogy új csapatot építenének, a jövő csapatát akarják kialakítani és hasonlók. Ezek egyértelmű üzenetek voltak Thornton számára, aki azonban láthatóan nem akar ilyen könnyen megválni klubjától. Úgy véli, piaci értéke alatt szerződött a Sharks-hoz, így nem lenne fair vele szemben, ha ezért a kedvezményes árért más klubhoz cserélnék el. Méltányos eljárás az volna, ha nem kell a klubnak, akkor engedjék őt szabadon eligazolni máshova, ahol maga alkudhatja ki az árát. Ezért jelentette ki John Thornton, a játékos bátyja és ügynöke vasárnap, hogy testvére listáján egyetlen csapat szerepel, mégpedig a Sharks.

Nehéz nem igazat adni a játékosnak, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy 5 hónapja sincs annak, hogy a Sharks menedzsmentje 20,5 millió dolláros szerződéshosszabbítást írt alá vele (Thornton esetében ezért nincs mód kedvezményes kivásárlásra sem). 6,75 milliós cap hitje mindössze 29. a ligában, sok nála rosszabb játékos előzi meg. Az is igaz ugyanakkor, hogy nem minden évben fordul elő, hogy egy csapat 3-0-s vezetésről kap ki a rájátszásban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum