Veszélybe kerültek a seattle-i NHL-es tervek

   

Steve Ballmer távozásával nem csak ész ment el a projektből, egyelőre úgy tűnik, várni kell az észak-nyugati terjeszkedéssel.

A seattle-i franchise ötlete eredetileg Chris Hansen befektetési alapkezelő fejéből pattant ki, aki egykori kosárlabdázóként elsősorban NBA-ben szereplő csapatot szeretett volna, a hoki úgy került képbe, hogy a kosárcsapatnak otthont adó új aréna üzemeltetése gazdaságosabb lenne egy NHL-es franchise-zal. A tervek akkor fordultak élesbe, amikor az egykori Microsoft-vezér, Steve Ballmer is csatlakozott a projekthez. Nemrégiben azonban rassziszta megnyilvánulásai miatt az NBA-ben örökre eltiltották a Los Angeles Clippers tulajdonosát, Donald Sterlinget. Ballmer pedig inkább beült a készbe és kétmilliárd dollárért megvette a Clipperst.

Jelen pillanatban tehát Hansen újra egyedül maradt, ahhoz pedig nincs elég tőkéje, hogy egy csapat ígéretével is belekezdjen az aréna építésébe, aminek pedig a jogát már megvásárolta. Gary Bettman röviden jellemezte a helyzetet: “Annyit tudunk, hogy a szituáció igen komplikált. Az az ember, akinek az elkövetkező években joga lenne arénát építeni, úgy tűnik, nem akar arénát építeni NBA-s csapat nélkül.”

Bettman azt is mindig elmondja, hogy az NHL-ben nincs kényszer a terjeszkedésre, azonban az idei szezonban eltérő számú csapat versenyez Keleten és Nyugaton, ami nyilvánvalóan nem megfelelő. Az NHL-ben három alapvető szempontot érvényesítenek a terjeszkedéskor: stabil tulajdonosi háttér, megfelelő aréna és a területi elhelyezkedés. Jelenleg három helyszín verseng: Quebec Cityvel az a baj, hogy Keleten van, Las Vegasban a tőkeerős tulajdonosok hiányoznak, Seattle-ben pedig a jelek szerint évekig nem lesz még megfelelő aréna.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum