Továbbra sincs döntés a Harand?EBEL perben

 

Az ötödik tárgyalási napot tartották a Christoph Harand kontra EBEL perben, amelynek tétje annak kimondása, hogy az EBEL pontrendszer diszkriminatív.

Az ügy tavaly májusban robbant ki, és az első tárgyalási napra pontosan egy éve került sor. Az aktuális történésekről ezúttal is a sportreport.biz portál számolt be részletesen. Ezúttal a Graz elnöke, Jochen Pildner-Steinburg, a klub sportmenedzsere, Martin Krainz és a Linz menedzsere, Christian Perthaler volt hivatalos a szeánszra. Adminisztratív hiba miatt Krainz nem jött el, ott volt viszont helyette Tommy Cijan, aki játékosmenedzserként dolgozik az utóbbi években. Perthaler sem jelent meg, így a tanúmeghallgatások hamar véget értek.

Ezt követően felperesi nyilatkozattal folytatódott a tárgyalás. Harand ügyvédje szerint a Dornbirner EC játékoslistái, amelyeket az EBEL-központnak leadott, hibásak voltak, ezt az EBEL ügyvédje visszautasította. Harand ügyvédje ezután a pontrendszer újabb áldozatait nevezte meg. Állítása szerint Marco Pewal, valamint André és Philip Lakos a pontértéke miatt nem kap újabb szerződést a ligában (utóbbival a kijelentés másnapján hosszabbított szerződést a Vienna Capitals ? Hblog). Az EBEL képviselője azzal válaszolt, hogy még 3 hónap van a liga kezdetéig, addig van idő újabb szerződéshez jutni.

A felperes következő felvetése arról szólt, hogy az EBEL-csapatok között egy olyan megállapodás köttetett, hogy Harand nem kaphat szerződést a ligán belül, mivel pert indított az EBEL ellen. Erről a 2014 áprilisi megbeszélésen szerzett tudomást Harand, amikor az EHC Lustenau két vezetőjével tartott megbeszélést. A felperesi nyilatkozattétel során Harandék átadták a bírónak az EBEL aktuális pontlistáját. Hogy ehhez hogy jutottak hozzá, arról nem nyilatkoztak, de blogunkhoz is eljutott korábban a pontlista egy régebbi kiadása, sőt, osztrák, szlovén és horvát fórumokon is rendszeresen lehetett olvasni állításokat egyes játékosok pontértékéről, így nyilvánvaló, hogy a listát nem csak egy szűk kör ismeri. Eleve érthetetlen egy olyan dokumentum fetisizálása, amelyet hivatalból százas nagyságrendű ember megkap és ismer.

Ezt követően újra Harandot szólították tanúként. Az előbb említett ligán belüli megállapodásról és a Dornbirn játékoslistáiról kérdezték. “Abban az időben, amikor ott készültem, rengeteg játékosnak volt szerződése ? vallotta. ? Nyilvánvaló volt, hogy az összértékük több mint 60 pont volt. Az edző dönti el, hogy valaki, akinek szerződése van, játszik-e vagy sem. Ahogy azt Dave MacQueen, a Dornbirn edzője mondta, fogalma sem volt az osztrák játékosok pontértékéről. Ez egész egyszerűen irritáló. Április 22-én volt egy beszélgetésem Haberl és Oberscheider urakkal (mindketten a Lustenau vezetői – Hblog). A következő idényről beszélgettünk, mivel nagyon szeretnék újra játszani. Akkor mondták nekem, hogy a ligán belül egy megállapodás van arról, hogy többé nem kaphatok szerződést. De azt nem mondták el nekem, hogy az információjuk kitől származik.”

A tárgyalás után így nyilatkozott a játékos: “Sok lényegtelen dolog került elő. Egyesekről közülük már a korábbi tárgyalási napokon is esett szó. Az EBEL által bemutatott listákkal nem tudok mit kezdeni, érthetetlenek számomra. Eddig senki nem tudta megerősíteni ezek valódiságát. Amit tudok, az annyi, hogy Dornbirnban hogy mentek a dolgok és mi található az EBEL-listákon.”

Ehhez csak annyit tehetünk hozzá, hogy az alperes védekezése álszent és hazug, a Harand-döntés előtt is már évek óta nyílt titok volt, hogy a ponthatár miatt nem igazolnak vagy küldenek el játékosokat az EBEL-csapatok, és paradox módon ezzel éppen saját országuk játékosait sújtották. Egészen Harand peréig nyilatkoztak is erről a sajtónak, a Volán legemlékezetesebb ilyen döntése 2010 januárjában történt, amikor egy új légiós érkezése miatt kikerült a magyar csapat játékoskeretéből egy magyar válogatott hátvéd, Ondrejcik Rastislav. Ez esetben sem arról volt szó, hogy Ondrejcikre ne lett volna szüksége a csapatnak, hogy teljesítményével elégedetlenek lettek volna ? hiszen a mai napig a klub alkalmazottja ?, hanem a pontrendszer és a versenyhelyzet kényszerítette erre a döntésre a Fehérvár menedzsmentjét.

A Harand-per július elején folytatódik, állítólag az már tényleg az utolsó tárgyalási nap lesz az elsőfokú eljárásban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum