Ismét több mint 2 milliárd jut beruházásra

   

A 2014/15-ös szezonban is rengeteg TAO-pénz jut a beruházásokra, több mint 2 milliárdból valósulhatnak meg jégcsarnokok. Kérdés, hogy megvalósulnak-e.

Az előző szezonban már írtunk róla, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség a létesítményhelyzet javítására helyezi a hangsúlyt, és ez ebben a szezonban sem változik. A kép azonban tovább árnyalódik, hiszen egyre jobban látszik, még a nagy összegű TAO-támogatásokkal együtt sem egyszerű az új pályák kivitelezése.

Átnéztük, az előző évad TAO pénzeiből mik azok a beruházások, amelyek megvalósultak, s a helyzet nem vidám. A Kisstadion és a Tüskecsarnok befedésre került egy könnyűszerkezetű sátras rendszerrel. Miskolcon pályáztak a B pálya részbeni befedésére, Székesfehérváron pedig a C pálya megépítésére és sátras befedésére. Ezek a beruházások még nem valósultak meg, de folyamatban vannak és információink szerint az őszi-téli időszakra elkészülnek.

A legnagyobb volumenű terv, ami nem jött össze, az FTC-csarnok felépítése volt Kőbányán, 2000 férőhellyel. Bár a támogatást megkapta a klub, sajnos a megvalósítás meghiúsult.

A következő szezon TAO-pályázatainál igyekeztek figyelembe venni a tapasztalatokat, és prioritási sorrendet szavaztak meg, amit az MJSZ elnöksége el is fogadott. Hogy pontosan hol és milyen beruházásokat terveznek az egyesületek, arról majd azt követően lesz értelme konkrétan beszélni, amikor a hiánypótlási időszak lezárul, és hivatalosan is kiértesítésre kerül az egyesületeknek a szövetség döntéséről.

Kovács Csaba szakmai alelnök, a TAO-bizottság tagja a következőkről tájékoztatta a Jégkorongblogot: “Továbbra is úgy gondoljuk, nagyon fontos a jégkorong jövője szempontjából, hogy pályák épüljenek Magyarországon. Azonban egyre jobban játszik, hogy ez nehezen jön össze, aminek sok oka van. Szándék van, de mindig hiányzik valami: az önerő, a város hozzáállása, vagy a hivatalos papírok. Nem kérdés, hogy prioritást élveznek a szabvány méretű jégpályára való beruházások, mert bár egy bizonyos korosztályig elegendő a kisebb pálya is, de hosszú távon az az ideális, ha normál méretű a pálya, és mindenkit ki tud szolgálni. A 2014/2015-ös szezonban felállítottunk egy prioritást, ezt hagyta jóvá az elnökség. Természetesen ha az első körben javasoltak közül valaki kiesik, be tud kerülni a helyére más.

Ide kapcsolódik, hogy az utánpótlással kapcsolatosan megfogalmazódott az elnökségben egy gondolat, méghozzá, hogy a piramis elvet követnie kell minden klubnak. Nagyon kisszámú mini és szupermini létszám mellett nem fog eljutni a csapat az ifjúsági korosztályig sem, mert elfogynak a gyerekek: abbahagyják, megsérülnek, inkább a tanulás felé fordulnak. Ezért nagyon fontos, hogy főleg az alsóbb korosztályoknál minél szélesebb legyen a bázis.”

A sportág egésze több mint 7 milliárd forintra adott be pályázatot, az MJSZ 4,8 milliárd forintnyi pályázatot fogadott el a 2014/15-ös szezonra vonatkozóan. És ez csak a pályázott összeg ? igaz, ezt még be is kell tudni gyűjteni a nyereséges vállalkozásoktól ?, amelyet az önerővel kiegészítve kell felhasználni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum