Szélig Viktor első világbajnoksága

   

A magyar válogatott egykori csapatkapitánya klubcsapatát, a Briancont képviselte a Bajnokok Ligája (CHL) sorsolásán Minszkben, első alkalommal vett részt vb-n nem játékosként. Élménybeszámoló az első brianconi aranyéremről készült bónusz videóval.

Hogy érezte magát Minszkben?

Nagyon érdekes volt a minszki kirándulás, kicsit furcsa, hogy egy jégkorongos eseményre nem játékosként érkeztem. Megnéztünk a Franciaország-Csehország mérkőzést, ami ráadásul jó és izgalmas volt (a csehek háromgólos hátrányból fordítva, hosszabbításban nyertek 5-4-re ? miklossy). Kitettek magukért a fehérorosz szervezők, telt ház, remek környezet, jó hangulat, szóval kiváló szórakozás volt. Na de nem csak ezért mentünk, hanem hogy részt vegyünk a CHL sorsolásán, mely sorozatban, a legnagyobb örömünkre, mi is érdekeltek vagyunk. A körítés nagyon profi volt, a sorsolás maga pedig, hát ott minden összejött, amitől a sajátos szabályok miatt tartottak, de csak sikerült a végére összehozni a csoportokat. A svéd Frölunda, a svájci Geneve-Servette és az osztrák Villach került velünk együtt a C jelű csoportba.

Szelig HUNSLO visszavonul

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Mik a célok a legrangosabb európai kupasorozatban?

A reális célkitűzés, hogy felvegyük a kesztyűt és versenyképesek legyünk a nálunk előrébb vagy jóval előrébb rangsorolt csapatok ellen. Egyébként nagyon kellemes társaság jött össze a csapatok képviselőiből, szinte kizárólag volt jégkorongosok, akikkel alkalmam nyílt az este folyamán kötetlenül is eszmét cserélni.

Milyen csapat áll össze Brianconban az új edző, Edo Terglav keze alatt?

Sajnos már az utolsó meccs után, az aranyéremmel a nyakunkban látszott, hogy nehéz lesz ezt a társaságot egyben tartani. Arra azért nem gondoltunk, hogy az edző és vele együtt egy teljes sornyi játékos a legnagyobb riválisunkhoz igazol (Basile a Gap csapatában próbálja megismételni azt, amit Brianconban 10 év alatt elért, vele ment nem csak a minszki vb-n harmadik számú kapusként szereplő Quemener, a szlovén válogatott Golicic, az egykori francia válogatott, Szélig mellett a Briancon másik A betűse, Trabichet, de még a brianconi saját nevelésű Rohat, vagy olyan kiegészítő emberek is, mint Frecon ? miklossy). Nehéz lesz pótolni őket, de mindenki azon van, hogy újra ütőképes brigád jöjjön össze. A francia bajnokságban szeretnénk tűz közelben maradni, és az európai elit bajnokságban, Európa legjobb klubcsapatai ellen is szeretnénk méltóan képviselni Briancon városát és a francia jégkorongot.

Azt a Briancont, amely idén nagyon komolyan nekiállt a videós promóanyagok gyártásának, ezekből természetesen nem maradhatott ki a bajnoki cím elérése és az azt követő ünneplés sem. De a kamera ott volt Basile lelkesítő beszéde alatt is az utolsó mérkőzés előtt. A videóban a klub három nagyon fontos játékosa nyilatkozik: a kanadai csapatkapitány, Marc-André Bernier, a saját nevelésű Rohat és legnagyobb örömünkre Szélig Viktor. Mindhárom játékos arról beszél, milyen volt az utolsó meccsen megtenni az utat az öltözőből a jégre, Szélig azt mondja, mindig ez a leghosszabb pillanat egy játékos életében. Ezt követően a magyar játékos arról beszélt, hogy mennyire a topon volt, amikor a jégre lépett, okosan és koncentráltan kellett játszani, ugyanakkor szembe akart nézni az ellenféllel, várta már a meccset. Mint elmondja, 9 évesen kezdett jégkorongozni, most 38 éves, tehát jóformán az egész élete a hokiról szólt. Arról a sportról, amely nagyon sokat adott neki, nagyon sokat tanult, például bajtársiasságot, hogy hogyan kell csapatban dolgozni. A videó is az ő szavaival zárul: “Történelmet írtunk Brianconban, ez a döntő, ez a hetedik meccs örökre beleégett a szívünkbe.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum