95. percben lőtt góllal bajnok a Kings

   

Őrületes ráadásban, kétszeri hosszabbítás után nyert újra Stanley Kupát a Los Angeles. A playoff MVP-je Justin Williams.

Az NHL-döntő ötödik mérkőzésének első harmadában óvatos játék folyt, mindösszesen 13 lövés találta el a kapukat, pedig kétszer-kétszer emberelőnyben is játszhattak a csapatok. A játékrész során egy gól született, a 7. percben egy kék vonalas lövés után Henrik Lundqvist védett, a kipattanót viszont Justin Williams betuszkolta a vendégek kapujába.

A második harmadban többet lőtt kapura a Los Angeles, mindhiába, ugyanis a hajrában fordított a New York. A 36. percben Dwight King kiállítása nyomán emberelőnyben játszhatott a Rangers, a vendégek fel is álltak öt a négy ellen, majd Ryan McDonagh passzát Chris Kreider belőtte Jonathan Quicknek. A játékrész végén Dominic Moore büntetése révén hazai emberelőny jöhetett, ami fordítva sült el, ugyanis felszabadított a Rangers, Carl Hagelin továbbtette a korongot Brian Boyle felé, aki nem hibázott, egy az egyben rávezette a kapura azt és előtte, így emberhátrányos góljával fordított a New York.

A harmadik húsz percet megnyomta a Kings, nem szeretett volna hatodik mérkőzést, a harmad egyetlen emberelőnyét pedig ki is használta.A Mats Zuccarello gáncsolása miatti kétperces előnyben felálltak a hazaiak, Drew Doughty lőtt, Lundqvist védett, Marián Gáborík pedig érkezett, így egyenlített. A folytatásban is nyomott a Los Angeles, eredménytelenül, hosszabbítás következett.

A ráadás első húsz perce gólt nem hozott, izgalmakat igen. A hihetetlen iramú hosszabbításban nem érződött, hogy egy hosszú szezon túlóráját látnánk, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ráadásul három alkalommal is a kapuvason csattant a korong, egyszer emberelőnyben játszhatott a Rangers, a játékrész első felében főleg a vendégek akarata érvényesült. Az ötödik harmadra is megmaradt a tempós játék, viszont egyre inkább a Kings kezdeményezett, a 95. percben megindultak a hazaiak, Tyler Toffoli lövését védte Lundqvist, a kipattanóra viszont Alec Martinez csapott le elsőként, így 2012 után megszerezte második Stanley Kupa-győzelmét a Los Angeles Kings.

losangeleskings

Los Angeles?NY Rangers 3-2 (videó) 
G.: Williams, Gáborík, Martinez ill. Kreider, Boyle

A párharc végeredménye: 4-1 a Kings javára

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum