Kérdőjelek Szeredában

   

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek Erdélyből, de az biztos, hogy Becze Tihamér és Bíró Ottó szerződése lejárt, jelenleg nem a HSC Csíkszereda játékosa.

Ahogy arról már írtunk, a HSC Csíkszeredánál foghíjas keret kezdte a felkészülést. Most újabb, egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot a csapat háza tájáról. Nem könnyíti meg a csapatért aggódó szurkolók dolgát, hogy a klub hivatalos formában hallgat. A csíksomlyói búcsú alkalmából a klub székelyföldi és anyaországi szurkolói szurkolói fórumot szerveztek, ezen a csapathoz közel állók közül Ráduly Róbert polgármester jelent meg.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy meglehetősen gyér létszámú társulat kezdte meg a felkészülést, 13 játékos jelent meg az első edzésen. Mint Ráduly Róbert a fórumon elmondta, a bajnoki rájátszásra szerződtetett svéd vezetőedző, Christer Dreberg marad a csapatnál, és a tavalyi keret székely játékosai közül csak kettő, Bíró Ottó és Becze Tihamér nem rendelkezik élő szerződéssel. Ugyanakkor Kósa Endre és Péter Levente minden bizonnyal befejezi az aktív játékot. A szurkolói fórumról a HSC-blog számolt be.

HSC logo vakar

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A mytex.ro brassói hírportál ugyanakkor tudni véli, hogy a MOL Liga-visszautasítás ellenére továbbra is a galaciak célkeresztjében állnak a HSC játékosai, sőt, kettőt közülük, a felkészülést egyébként Csíkszeredában elkezdő Góga Attilát, illetve az edzésekről hiányzó Flinta Botondot már le is igazolta a Duna-menti csapat, ahogy a Brassó finn vezetőedzőjét, Kari Rauhanent is. Ezt a hírt azért némi óvatossággal illik kezelni.

Rauhanenről tudható, hogy az elmúlt hetekben többször is járt Galacban, mi több, szállást is nézett, de egyelőre esetében is hiányzik bármiféle hivatalos bejelentés. Mindenesetre senkit nem lepne meg, ha Galacon folytatná. Ugyanakkor a játékosok igazolását illetően úgy tűnt, mintha mindenki arra várt volna, mi lesz a MOL Liga döntése a Galacról, igazán nagy dobásról nem hallhattunk a negatív válasz óta. Így eddig csak néhány játékos igazolásáról érkezett hivatalos hír. Ezek szerint két ifjú román játékos mellett Gyergyóból Galacra igazolt a veterán válogatott hátvéd, Adorján József, továbbá három fiatal, Csata LeventeBogdan Neagos és Koncsag Arnold. A legutóbb pedig Kánya Attila csatlakozott a Duna-partiakhoz. Adorján kivételével egyelőre egyikük sem meghatározó játékos. Meglepő lenne, ha Flinta és Góga pont azt követően választaná Galacot, hogy eldőlt, számukra csak a román bajnokság marad, ugyanakkor a galaciak jelezték, a MOL Liga-döntés ellenére ugyanazzal az intenzitással készülnek a szezonra, mint ha két ligában kellett volna helyt állniuk.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum