Kanadai junioredzőt igazolt a Dab.Docler

   

Dave Leger az Ázsia Ligában győztes Nippon Paper Cranestől érkezik Dunaújvárosba, ahol a juniorcsapat szakmai irányítása mellett a felnőtt csapat másodedzői posztját is betölti majd.

A 46 éves szakember 1998-ban kezdte meg az edzői pályáját, 2000-től 2003-ig az ottawai egyetemi csapat másodedzőjeként, majd 2003-tól 2011-ig ugyanitt vezetőedzőként dolgozott. 2011-ben aztán az Ázsia Ligában szereplő japán Tohoku FreeBlades másodedzője lett, de egy szezon után az Ottawa 67?s OHL-s csapatánál folytatta pályafutását, tavaly pedig a Nippon Paper Cranes szintén Ázsia Ligás csapatával lett bajnok.
J. P. MacCallum, az Acélbikák egykori vezetőedzője személyesen is ismeri Dave Legert, s ahogy azt a csapat vezetésének elmondta, egy nagyon komoly, keményen dolgozó embert ismert meg, aki az edzések megtervezése mellett a videó elemzésen át sokféle feladatkörben ténykedett a későbbi Ázsia Liga győztes csapatnál.

leger

Azari Zsolt, a csapat elnöke elmondta: “Elsősorban azért hozzuk ezt a nagyon komoly edzőt, hogy a juniorcsapatnak biztosítsuk a legjobb körülményeket a fejlődésükhöz, s minél simábban történjen meg ezeknek a fiataloknak a felnőtt csapatba való beolvadása. Dave feladata tehát a juniorcsapat edzése és felkészítése lesz, amihez nagyon komoly videó elemző programokat is használni fog az edzői stáb a következő szezontól. Emellett Don MacLeannel is együtt dolgozik majd ? ők már fel is vették egymással a kapcsolatot és biztosítottak minket afelől, hogy gördülékenyen fog menni kettejük között a munka.”

A két kanadai szakember augusztus elsejétől már Dunaújvárosban irányítja majd a felkészülési programot. Legerrel itt olvashatnak egy kötetlenebb interjút, ahol elmondja, hogy először játékvezetéssel próbálkozott, Svájcban volt főállású bíró, onnan váltott és lett edző. A két szakmát rokonnak tartja abban az értelemben, hogy mindkettőnél fontos a fegyelem és az elszámoltathatóság. Éppen ezért volt játékvezetőként sem elnéző a maiakkal szemben, különösen ha azt látja, hogy hiányzik a megfelelő munkamorál és a bátorság.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum