41-szer lőtt kapura a Kings

   

A finálé negyedik mérkőzésén a Rangers 2-1-re diadalmaskodott a Kings ellen és megszerezte a becsületgyőzelmet. 3-1-es Los Angeles-vezetésről folytatódik a sorozat, Kopitarék a következő meccsen hazai pályán lehetnek bajnokok.

A hazaiak jól kezdtek, hiszen már a 10. másodpercben veszélyeztetek Nash révén, ám a szélső centerezéséről Kreider éppen csak lemaradt. A folytatásban nem változott a játék képe, az életben maradásért küzdő Rangers ment előre, ám mezőnyfölényét végül is csak némi szerencsével tudta gólra váltani. A nyolcadik percben a kiállított Willie Mitchell éppen csak visszalépett a jégre, amikor Moore lövésre szánta el magát, amibe Pouliot nyúlt bele tökéletesen, megszerezve a vezetést a Rangersnek.

Lundqvist MSG

 

A vendégek kapitánya, Dustin Brown magasbotot jelzett a gólnál, ám a játékvezetők nem nézték vissza az esetet, videózás nélkül dobták be ismét a pakkot. A 12. percben jött az első Kings-előny, amely majdnem meghozta a vendégek egyenlítő találatát. Az egyedül maradt Alec Martinez lövése túljutott Henrik Lundqviston, ám a korong éppen megállt a gólvonalon, ahonnan a leggyorsabban eszmélő Anton Stralman takarította el a pakkot. A lehetőség felhozta a Los Angelest, kiegyenlítődött a játék, ám a hazaiaknál Lundqvist, a vendégeknél pedig Quick állta útját a kísérleteknek.

A második húsz percben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták, lehetőségek és remek kapusteljesítmények mindkét oldalon, így nem csoda, ha a következő gólhoz is kellett némi szerencse. A hetedik percben Derek Stepan passzába rosszul nyúlt bele Alec Martinez, a korong Quick lába között átcsúszva St. Louis elé került, az apró csatár pedig nem hibázott egy lépésről. A gól után a New York egy emberelőny formájában megkapta az esélyt, hogy tovább növelje előnyét, ám a fór fordítva sült el. A Rangers hiába járatta kiválóan a korongot, Dan Girardinak, az utolsó embernek eltört a botja, Dustin Brown pedig a hibát kihasználva kilépett és egy az egyben megverte a svéd hálóőrt a kilencedik percben. A gól varázsütésre megváltoztatta a Los Angeles játékát, átvették a kezdeményezést és sorra alakították ki a helyzeteiket egészen a játékrész végéig.

A befejező húsz percben a Kings ott folytatta, ahol abbahagyta, óriási nyomás alá helyezte a Rangers védelmét és Lundqvist kapuját. A pálya majdnem felbillent, olyan fölényben voltak a vendégek, amit jól jelez a harmad végére kialakult 15-1-es lőlap. A hazaiak csak arra mentek, hogy tördeljék és lassítsák a játékot, amelyet kisebb-nagyobb sikerrel el is értek. A vendégek az utolsó másfél percre lehozták kapusukat és ekkor adódott előttük a legnagyobb lehetőség. Ismét Martinez lövése jutott át a Rangers kapusán, amely ismét az alapvonalon állt meg, ahonnan Derek Stepan húzta ki korongot kézzel. A vendégek jogosan reklamáltak büntetést, sőt büntetőlövést, hiszen a Flyers?Rangers Winter Classic-mérkőzésen hasonló szituációban ítéltek büntetőlövést a játékvezetők az utolsó percben. A bírók azonban nem ítéltek semmit, az óra lepergett, a Rangers kihúzta, és készülhet az ötödik találkozóra, amelynek a Staples Center ad otthont szombat hajnalban.

A mérkőzés legjobbja a 40 védést bemutató Henrik Lundqvist, aki egészen elképesztő formát mutat azokon a meccseken, amelyeken már a kiesés a tét. A svéd kapus az utolsó nyolc ilyen hazai találkozóját megnyerte, amelyeken 96,8%-kal védett, a Rangers pedig ezzel a nyolc mérkőzéssel új NHL-rekordot állított fel.

NY Rangers?Los Angeles 2-1 (videó) 
G.: Pouliot, St. Louis ill. Brown

A párharc állása: 3-1 a Kings javára

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum