A hosszabbítás döntött az első meccsen

   

A Los Angeles Kings kétgólos hátrányból fordítva, a ráadásban megszerezte a vezetést a New York Rangers elleni párharcban.

A Stanley Kupa-döntő nyitómérkőzését mindkét csapat aktívan kezdte, az első nagy lehetőség a Rangers enyhe nyomása ellenére Jake Muzzin előtt adódott, ám Henrik Lundqvist védett. Az első kiállítás a 10. percben jött el, hazai részről Alec Martinez akasztotta Carl Hagelint. Az emberelőny során nyomott a New York, a legnagyobb lehetőségek Mats Zuccarello előtt adódtak, aki kétszer is éles szögből lőtt. A 14. percben megszületett az első gól, miután a Los Angeles-i Drew Doughty eladta a korongot a támadó harmadban, Pouliot kiugrott és beverte a korongot a bal felső sarokba, Jonathan Quick tehetetlen volt. Egy perccel később Zuccarello büntetése nyomán a Kings játszhatott előnyben, ami viszont rosszul sült el. Előbb Brian Boyle lőhetett emberhátrányban, majd Hagelin próbálkozását védte Quick, a korong viszont a hárítás után Vjacseszlav Vojnov korcsolyájáról a kapuba került. Az első szünetre mégsem 2-0-s vendégvezetéssel mentek a felek, két és fél perccel a harmad vége előtt Stepan eladta a Rangers harmadában a pakkot, amire lecsaptak a hazaiak, Carter kapu mögüli passzát pedig Clifford gólra váltotta. A játékrész nyíltságát jól jelzi, 27 lövést jegyeztek fel az első húsz percben.

LAKNYR 3

A második harmadot aktívabban kezdték a vendégek, viszont a 24. percben kettő az egy ellen vezették Lundqvist kapujára a korongot a hazaiak, ám Trevor Lewis nem passzolt, lőtt, azt is csak a kapu mellé. A lehetőség után felélénkült a Kings, Muzzin lőtt, majd kiállították Nash elleni fogásáért. Az előnyben nagy nyomást helyezett Quick kapujára a Rangers, sikertelenül. A 27. percben egy Kings-kontratámadás során Doughty megkapta a korongot a kék vonalnál, becselezte magát a kapu elé, majd bevarrta a korongot a kapuba, így egyenlített a Los Angeles. Néhány másodperccel később Derick Brassard ütközött a palánk mellett szabálytalanul a Kings kapitányával Dustin Brownnal, ezért kétperces büntetést kapott és hazai emberelőny következett, eredmény nélkül. A játékrész második felében főleg a kontratámadásokra építettek a csapatok, az utolsó előtti percben pedig Mike Richards ütője találta el az egyik Rangers-játékos arcát, öt a négyre játszhattak a keletiek.

A harmadik húsz perc áthúzódó New York-emberelőnnyel indult, ám a kiegészülés pillanatában Anze Kopitar előtt adódott nagy helyzet. A harmad egyértelműen a Kings fölényét hozta, 20-3-ra nyerte a kapura lövési mutatót, Quicknek először az 52. percben kellett védenie, akkor viszont bravúrral. Másfél perccel a vége előtt Boyle eltörte az egyik hazai játékos botját, így kénytelen volt elhagyni a jeget kettő percre. A rendes játékidő vége tűzijátékot hozott, Lundqvistnak kettő, Quicknek egy bravúrt kellett bemutatnia ahhoz, hogy hosszabbításra kerüljön sor.

LAKNYR 2

A ráadás 24 másodpercnyi Kings-előnnyel kezdődött, ami kimaradt, viszont az 5. percben eldőlt a hosszabbítás. A New York-i Dan Girardi nem tudott felszabadítani saját harmadában, Tanner Pearson megszerezte a korongot, Justin Williamsnek passzolt, aki belőtte azt Lundqvist kapujába.

A Los Angeles 3-2-re nyert és összesítésben 1-0-ra vezet. Folytatás vasárnap hajnali 1-kor, szintén Los Angelesben.

Los Angeles?NY Rangers 3-2 (videó) 
G.: Clifford, Doughty, Williams ill. Pouliot, Hagelin

A párharc állása: 1-0 a Kings javára

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum