A hetedik meccs dönt nyugaton

   

A Chicago nyerni tudott a hatodik találkozón a Los Angeles otthonában, így életben maradt és készülhet a mindet eldöntő összecsapásra.

A Staples Centerben igazi, minden igényt kielégítő, fordulatos playoff mérkőzést játszott a Kings és Blackhawks. Az első harmad kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét oldalon több lehetőséggel, ám a két kapus, Jonathan Quick és Corey Crawford remeklésének köszönhetően nem esett gól a játékrész hajrájáig. A 18. percben Dwight King törte meg a gólcsendet, vezetéshez juttatva a hazai gárdát.

CHILAK 2

Az első szünetet az előny tudatában a Kings egy kicsit elhúzta, hiszen fejben bennfeledkezett az öltözőben, ezt pedig a vendégek kegyetlenül kihasználták. A 72. másodpercben Patrick Kane használta ki Anze Kopitar büntetését, másfél perccel később pedig Ben Smith csodás kapu mögül szerzett góljával már a Hawksnál volt az előny. A folytatásban több gól nem esett a harmadban, köszönhetően a két hálóőr hibátlan teljesítményének. A legnagyobb izgalom a második harmad utolsó másodpercében történt, amikor Andrew Shaw, a vendégek játékosa nekikorcsolyázott a hazaiak kapusának. Egy szikra választotta el a feleket egy nagyobb tömegverekedéstől, még a két hálóőr is majdnem egymásnak esett, de a vonalbírók még éppen időben fékezték meg az indulatokat.

A pattanásig feszült helyzetben a Kings nyugodott meg hamarabb és a záró harmad elején két gyors góllal megfordította a mérkőzést. Először Drew Doughty egalizált, majd alig több mint kettő perccel később Alec Martinez juttatta másodszor is vezetéshez a fekete-fehér együttest. A Kings ekkor alig több mint 12 percre volt a finálétól, de ott is maradt, hiszen az addig pazarul védő Quick váratlanul összeomlott. A Kings kapusa a harmadik harmadban csak három lövést kapott azonban ebből kettő utat talált a kapujába. A 12. percben Duncan Keith egyenlített közelről, majd bő három perccel a befejezés előtt a mérkőzésen másodszor eredményes Kane szerezte meg ismét a vezetést a címvédőnek. A fennmaradó játékidőben a Los Angeles mindent megtett az egyenlítésért, sikertelenül, így zsinórban második mérkőzését bukta el 3-1-es vezetés után. A mindent eldöntő hetedik mérkőzésre hétfőn hajnalban kerül sor, ahol a lélektani előny a Chicagónál van, ráadásul hazai jégen játszhatnak.

Los Angeles?Chicago 3-4 (videó) 
G.: King, Doughty, Martinez ill. Kane (2), Smith, Keith

A párharc állása: 3-3

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum