Kaszala János Új-Zéland szövetségi kapitánya

   

Az egykori magyar válogatott játékos nyolcéves álma vált valóra a kinevezéssel. Mindeközben az ötcsapatos új-zélandi bajnokságban induló Dunedin Thundernek is ő lett az edzője.

Kaszala János 2006-ban költözött Új-Zélandra, ahol azóta megszakítás nélkül él családjával, feleségével és két gyermekével. “Amikor nyolc évvel ezelőtt ideköltöztem, az egyik célom az volt, hogy én legyek az új-zélandi válogatott szövetségi kapitánya, úgyhogy egy álmom vált valóra ezzel a megbízatással ? nyilatkozta Kaszala a kinevezésről az Otago Daily Timesnak. ? Új-Zéland szövetségi kapitányának lenni hatalmas megtiszteltetés.” Az újdonsült kapitány azonban természetesen nem lesz ismeretlen a válogatott játékosok számára, hiszen az elmúlt három évben másodedző volt.

A magyar szakember Dunedinről szólva is a legnagyobb lelkesedéssel nyilatkozott: “Nagyon élvezem az itteni életet, nagyszerű hely Dunedin. Van egy fantasztikus jégpályánk, szerintem a legjobb az egész országban, minden kérésünket teljesítik, mindenre odafigyelnek akár velem, akár a klubbal kapcsolatban, igazán semmire nem panaszkodhatom. Ráadásul a szezon Új-Zélandon éppen ellentétes a tengerentúlival, úgyhogy amikor a klubszezonnak vége, kezdhetünk dolgozni a válogatottal, ami tökéletesen működik.”

Kaszala

A válogatott jelenleg a divízió 2/B csoportban szerepel, áprilisban harmadikok lettek a spanyolországi világbajnokságon, miután legyőzték a törököket, Dél-Afrikát, hosszabbításban még Kínát is, de kikaptak Mexikótól és a házigazdáktól, akik végül meg is előzték őket a tabellán. Az egykori csatárnak a másodedzőként eltöltött három év után már van némi rálátása a válogatott erősségeire és gyengeségeire is. “Az a célom, hogy aranyérmet nyerjünk és egy osztállyal feljebb szerepeljünk. Nagyon tehetséges játékosaink vannak, de csapatként gyakran nem tudunk a legerősebbekké válni. Van tervem arra vonatkozóan, hogy néhány dolgot meg szeretnék változtatni a válogatott körül és hogy olcsóbbá tegyük a működésünket. Ha képesek leszünk a legjobb játékosainkkal szerepelni a következő tornán, megnyerhetjük a divíziót. Azt hiszem, szerencsésnek mondhatom magam, hiszen azt csinálom, amit szeretek” ? zárta az interjút Kaszala, aki jövőre felveheti az új-zélandi állampolgárságot is.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum