Az ötödik harmad döntött Chicagóban

   

A nyugati döntő ötödik mérkőzésén a Chicago a második hosszabbításban szerzett Michal Handzus góllal győzött és életben maradt.

A Blackhawks csodálatosan kezdte a mérkőzést, hiszen a negyedik percben már másodszor kapitulált a vendégek védelme. Először Brent Seabrook talált be emberelőnyből a mérkőzés első lövéséből, majd Johnny Oduya duplázta meg a különbséget egy kapu előtti kavarodás után. A Los Angelesnek kellett egy pár perc, mire összeszedte magát és a harmad felénél egy góllal jelezte, hogy túl tette magát a kezdeti sokkon, Jarret Stoll emelt közelről a kapuba. Az egygólos különbség azonban csak másfél percig maradt fenn, hiszen Brandon Saad találatával ismét kettővel lépett el a címvédő. A góllövő listát vezető Marián Gáborík  két perc elteltével ismét egyre faragta a különbséget, ami bizonyította, hogy a fekete-fehér alakulat túltette magát a kezdeti sokkon. A harmadban több gól nem esett, így a Chicago 3-2-es vezetésével mehettek pihenni a csapatok az első szünetre. Jonathan Quick, a Kings kapusa nem volt nagy formában az első játékrészben, hiszen tíz perc alatt hat lövésből kapott hármat, ám ennek ellenére Sutter mester a jégen hagyta a 2012-es rájátszás legjobbját.

A második harmad hatalmas vendégfölénnyel telt, a Kings ugyanis 16 alkalommal vette célba a Hawks kapuját és pontosan két perc alatt szerzett két góllal meg is fordította a találkozót. Először a 12. percben a csapatkapitány Dustin Brown gyötörte át a pakkot a gólvonalon, majd 120 másodperccel később Tanner Pearson lőtte ki a hosszú felsőt Crawford jobb válla felett. A vendégek egygólos előnnyel mehettek pihenni a második harmad után és mindössze húsz perc választotta el őket a döntőtől. A remény azonban mindössze 77 másodpercig élt, hiszen Ben Smith góljával egyenlített a Chicago. A hazaiak semmit sem bíztak a véletlenre, nem akartak hosszabbítást, ezért nagyon megnyomták a harmadot, 16-8-ra nyerték a kapura lövéseket, gólt azonban nem sikerült szerezniük, így jöhetett a ráadás. A helyzet egyértelmű volt a Chicago számára, ha gólt szerez folytatódik a párharc, ha gólt kap mehet golfozni.

A hirtelen halál első felvonásában mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ám azok kihasználatlanok maradtak, köszönhetően a két kapusnak, Crawfordnak és Quicknek. A mindent eldöntő gólra a második hosszabbítás harmadik percéig kellett várni, amikor Brandon Saad tökéletes átadásával Michal Handzus lépett ki és tökéletesen emelt fonákkal a kapuba. A mérkőzésen Patrick Kane négy gólpasszt adott, amivel beállította az amerikai születésű játékosok playoffrekordját és csatlakozott a Joe Mullen, Craig JanneyChris Chelios, Matt Carle kvartetthez. A Blackhawks a győzelmével kiharcolta a hatodik mérkőzést, amelynek a Staples Center ad otthont szombaton hajnalban.

Chicago?Los Angeles 5-4 (videó) 
G.: Seabrook, Oduya, Saad, Smith, Handzus ill. Stoll, Gáborík, Brown, Pearson

A párharc állása: 3-2 a Kings javára

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum