Keleten ismét a hosszabbítás döntött

 

A Rangers Martin St. Louis hirtelen halálban esett találatával győzni tudott a Gardenben és egy lépésre került a Stanley Kupa-döntőtől.

Még el sem kezdődött a keleti negyedik mérkőzés, már ment a botrány a New York és a Montreal között. A Canadiens edzője Michel Therrien és játékosa, Brian Gionta azzal gyanúsította meg Derek Stepant, hogy csak rájátszik a sérülésre, valójában nincs is eltörve az állkapcsa és biztosan ott lesz negyedik mérkőzésen. Válaszul erre a Rangers jelenlegi segédedzője, Ulf Samuelsson beült megnézni a kanadaiak edzését. Therrien természetesen kiborult és a korábbi legendás svéd védőt azzal vádolta meg, hogy ezzel íratlan szabályt szegett és nem viselkedett úriemberhez méltóan.

Ilyen felvezetések mellett kezdődött a negyedik találkozó, ahol a Rangers meglepően sok kiállítást szedett össze az első tíz percben. A Habs zsinórban három előnyt kapott, ám nem tudott élni vele, sőt gólt kapott fórban. Brian Boyle remekül ugratta ki az elalvó védők között Carl Hagelint, aki Tokarski lábai között juttatta a pakkot a kapuba. Az első harmad minimális vendégfölénnyel zárult, de több gól már nem esett. A második harmadban átvette a kezdeményezést a Rangers, kétszer annyit lőtt kapura, mint ellenfele, gólt mégis a vendégek értek. Egy 2 az 1 elleni szituációt Francis Bouillon fejezett be góllal, kiegyenlítve a találkozót. Az amerikaiak a bekapott gól ellenére lendületben maradtak, de gólt a harmad utolsó percéig nem tudtak szerezni a remekül védő Tokarskinak köszönhetően. Ekkor megint a vendégek védői hibáztak, a Rangers pedig lemásolta az első gólt. Girardi egész pályás passzával Derick Brassard lépett ki, aki nem cipelte a korongot, nem cselezett, hanem izomból oldotta meg a helyzetet, 5-6 méterről bombázott a kapuba.

A harmadik harmadot óriási elánnal kezdte a Canadiens, hiszen egymás után két előnyt kaptak, amiből az egyiket ki is használták Subban révén. A gól felhozta a vendégeket, veszélyesebbek voltak kapura, de nem találták az utat Lundqvist kapujába a továbbiakban. Még a kapuvas is hazaiakkal volt, hiszen alig több mint két perccel a vége előtt Galchenyuk ütőjében volt a győzelem, de ott is maradt. A harmadik mérkőzéshez hasonlóan tehát ismét jöhetett a hirtelen halál, ahol a Canadiens rögtön megkapta a lehetőséget, hiszen előnybe került, de nem tudott élni vele. Ahogy az lenni szokott, ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon bement, hat perc elteltével Martin St.Louis maradt egyedül Tokarskival szemben és a kapus válla fölött a rövid felsőbe emelt, megszerezve a győzelmet a Rangersnek és Henrik Lundqvistnak, aki 41. sikerét érte el a playoffban és ezzel beállította Mike Richter franchise-rekordját. Folytatás szerdán hajnalban a Bell Centerben.

NY Rangers?Montreal 3-2 (videó)
G.: Hagelin, Brassard, St. Louis ill. Boullion, Subban

A párharc állása: 3-1 a Rangers javára

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum