Nem számítottunk rá, hogy ennyire elszántak lesznek

   

Jevgenyij Malkin a finneket dicsérte, a játékostársak többsége Znarok mestert. A harmadik vb-ezüstjét nyerő Westerlund számára az út volt a fontos. Vitolins vb-arannyal kezdete vezetőedzői pályafutását. Játékos- és edzői nyilatkozatok a világbajnoki döntő után.

“Más volt ez a torna, mint az olimpia, de nyerni mindig nagyszerű érzés ? mondta Nyikolaj Kuljomin. ? Mindannyian azért jöttünk, hogy nyerjünk, ahogy az orosz válogatott mindig mindenhol győzelemre játszik. Az edzőnk nagyon fontos számunkra. Igazi csapatot épített, amelyben mindenki egy célért küzdött. Mindig tudta, mit kell mondania. Nagyon jó munkát végzett.”

Znarok Ovecskin RUSFIN

“Nem mindenki ismeri Znarokot, de ő nagyon érzelmes ember, aki kiáll az embereiért ? mondta a döntőre a kispadról száműzött orosz szövetségi kapitányról a csapatkapitány Ovecskin. ? Znarok volt ennek a hajónak a kapitánya és jó irányba kormányozott minket. A vezérünket vették el a döntőről, de mi érte is harcoltunk. Akárcsak a hozzátartozóinkért, a gyerekeinkért, egész Oroszországért.”

Maga Znarok még a meccs előtt nyilatkozott: “Meglepett a döntés. Temperamentumos ember vagyok, nem tehetek róla. Ha kevésbé lennék temperamentumos, annak a csapat látná kárát. A svédek szándékosan provokáltak, Plotnyikovot kipécézték, amúgy is injekciókkal játszott, veszélybe került a döntőbeli játéka. Jól tettem, amit tettem, tömegbunyót sikerült megakadályozni ezzel.”

A Znarok helyére beugró Vitolins edző nagyon ideges volt a meccs előtt: “Ez volt az első meccsem kvázi-vezetőedzőként és rögtön egy világbajnoki döntő. Természetesen nagyon izgultam. Izgalmas, szórakoztató mérkőzést játszottunk. Meglepő módon a finnek az első másodpercektől kezdve nagyon agresszívek voltak, holott a csehek elleni elődöntőben ennek nyoma sem volt. De aztán szereztünk két gyors gólt és szétzúztuk az álmaikat. Nagyon jó munkát végeztek a srácok, 1-2 után visszajöttek a meccsbe és világbajnokok lettek. A meccs kulcsa a hatékony emberelőnyös játékunk volt. A svédek ellen próbáltuk ki az ötcsatáros előnyjátékot, és mivel akkor bevált, ezért nem változtattunk rajta a döntőben sem. Malkin ilyen felállásból szerezte a meccset eldöntő gólt.”

RUSFIN edzok

Malkin Finnországot méltatta: “Azt hiszem, a finnek nagyon jól küzdöttek. Nem számítottunk rá, hogy ennyire elszántak lesznek, de végül is nagyon jó, szórakoztató mérkőzést játszottunk a döntőben. A délelőtti edzésen sokat gyakoroltuk az 5 a 3 elleni játékot, és ennek meg is lett az eredménye, nagyon jó passzt kaptam, a többiek pedig nagy forgalmat csináltak Rinne előtt.”

“Rinne az egész torna folyamán kiváló teljesítményt nyújtott, és a döntőben is ő tartott meccsben bennünket ? mondta a vb legértékesebb játékosának is megválasztott finn kapusról, Pekka Rinnéről az egyik kiemelkedő képességű finn csatár, Immonen. ? A vállán vitte a csapatot. Nagyon jó csapat ez az orosz válogatott, megérdemelten lett világbajnok.”

Rinne RUSFIN

“Azt gondolom, hogy sikernek kell elkönyvelnünk ezt az ezüstérmet ? mondta a 33. születésnapját éppen a döntő idején ünneplő Tuukka Mantyla, a Metallurg Novokuznyeck és a finn válogatott hátvédje. ? Nagyon jó érzés, hogy nyertünk valamit. Természetesen csalódott vagyok, mert aranyat akartam nyerni, de ha figyelembe vesszük, hogy honnan indultunk ezen a tornán, az ezüst sikernek számít. Első meccsünket elvesztettük Lettország ellen, ezt követően győzelmi kényszer és nagy nyomás alatt játszottunk. Fehéroroszország és Svájc is kemény ellenfél volt. Svájc lettek elleni győzelmének köszönhetően, de szerintem megérdemelten jutottunk a legjobb nyolc közé. Legjobban pedig éppen ott, Kanada ellen játszottunk.”

Erkka Westerlund szövetségi kapitány 2006 és 2007 után harmadik világbajnoki ezüstérmét nyerte, helyét ősztől Kari Jalonen veszi át, így érthetően megrendülten nyilatkozott a mérkőzést követően: “Leginkább hálás vagyok most a játékosaimnak ezért a tornáért. A szabadidejüket áldozták a csapatért, vállalták, hogy a családjuktól távol játsszanak. Ezt mindenképpen értékelni kell.” Arra a kérdésre, hogy mit csinálna másképpen, a szakvezető így válaszolt: “Ami történt, megtörtént. Számomra az utazás mindig fontosabb, mint maga a végállomás.”

Leo Komarov csatlakozott szövetségi kapitányához: “Volt esélyünk aranyat nyerni, de ilyen a hoki. Oroszország kemény ellenfél volt, nem voltunk elég jók, sok felesleges kiállítást szedtünk össze. Büszke vagyok a csapatra, kemény, de szép utat jártunk be az elmúlt hetekben. Végül éremmel térhetünk haza, ami nagyszerű. Másfelől minden nagyon kevésen múlt, lehetett volna fényesebb is az érem, de nem sokon múlt, hogy egyáltalán ne nyerjünk semmit. Néhány hét, és sokkal jobb szájízzel fogok erre az ezüstre gondolni.”

A csapatkapitány Olli Jokinen sem varrta a játékvezetők nyakába a vereséget: “Mindenkinek megvan a véleménye a játékvezetők döntőbeli teljesítményéről. Kulcsfontosságú volt, hogy elkerüljük a kiállításokat. Azt hiszem, egyenlő létszám mellett jól játszottunk, de az előnyök során ellenfelünk fölénk kerekedett. Az oroszoknak nagyon jó csapatuk van, ha ennyi emberelőnyt adsz nekik, akkor néhányszor betalálnak.”

RUSFIN vb arany

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum