Megnő a támadóharmad mérete

   

Az IIHF kongresszusa döntött a következő 4 év szabálykönyvéről és módosította az alapszabályt, valamint a szabályzatokat is. Tovább NHL-esedik a nemzetközi hoki.

A nemzetközi szövetség szombaton több szabályváltoztatást is elfogadott. A legfontosabb újdonságok közé tartozik, hogy a következő szezontól kezdődően a kék vonal a kaputól nem 21,33 méterre, hanem 22,86 méterre lesz. Így a középső, semleges harmad értelemszerűen 3 méterrel zsugorodik. A pálya szélességének definíciója is változott, 29-30 méteres tűréshatárról 26-30-ra módosították. Az NHL-ben alkalmazott úgynevezett hybrid icing is bevezetésre kerül, amely a jelenlegi mértéknél sokkal inkább a vonalbírók kezébe adja a tilos felszabadítás megítélését. A spin-o-rama és lacrosse-büntetőt betiltották, a kapusok felszerelésével kapcsolatban pedig bejelentették, a sportszergyártókkal történő tárgyalásokat követően 2018-ig fokozatosan kisebbé teszik a védőfelszereléseket és a kesztyűk mérete is változik.

A minket legjobban érdeklő kérdésben, a kettős állampolgárok játékjogosultságában is módosításokat fogadtak el. Miután a kongresszus első olvasatban leszavazta a brit és a magyar javaslatot is, az alapszabály-módosítások csomagjában az IIHF tanácsa saját, a britek javaslatára hajazó változtatást terjesztett be, amelyet a kongresszus második napja el is fogadott. Ennek értelmében az eddigi két év helyett két szezont (vagyis 16 hónapot, az eddigi 730 nap helyett 480 napot) kell folyamatosan a játékos új hazájában játszani. Ez két dolgot jelent, egyrészt utólag szentesítették a William Nylander-Atelius esetében folytatott kivételes gyakorlatot, másrészt még könnyebb lesz honosítani, hogy mást ne említsünk, Ouzas például mostantól jogosult lesz a horvát válogatottban szerepelni, vagy hazai példánál maradva Tyler Metcalfe a magyarban, függetlenül attól, hogy szeptember előtt eligazol-e vagy sem. Másrészt ezt az időt a játékos 10. születésnapja után kell az adott ország versenyrendszerében eltölteni, nem pedig az eddigi szabályok szerint a 12. születésnapja után. Ez azt jelenti, hogy Hári Norbert továbbra sem játszhat a magyar válogatottban, mivel a 10. születésnapját követően nem töltött el 16 hónapot magyar csapatnál.

A női játékosokra még enyhébb szabályok vonatkoznak a jövőben. Náluk egy teljes szezont kell játszani egy adott országban és 12 hónapig kell a regisztrációjuknak a képviselni kívánt ország szövetségénél lenni ahhoz, hogy megszerezzék a jogosultságot az adott ország válogatottjában való szereplésre.

Ugyanakkor nem lépett életbe a mérkőzésekről a dobot, dudát, sípot kitiltó rendelkezés, merthogy ilyen is benyújtásra került.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum