Az IIHF leszavazta a magyar és a brit javaslatot

 

Hári Norbert és azon játékosok, akik nem játszanak két évet az országuk bajnokságában 12 éves koruk után, kettős állampolgárként továbbra sem lehetnek válogatottak szülőhazájukban.

Az icehockey.hu beszámolója szerint a nemzetközi szövetség mind a magyar, mind a brit javaslatot elvetette, így az egyik legelfogadhatatlanabb IIHF-szabály változatlan formában érvényben marad:

“Hári Norbert ügye évek óta kering az IIHF rendszerében, csak megoldani nem hajlandó senki. Tudvalevő, Hári János öccse azért nem szerepelhet a magyar válogatottakban, mert 12 éves kora előtt Svédországba költözött, majd felvette az ottani állampolgárságot is, így hiába tanult meg nálunk korcsolyázni és jégkorongozni, nem szerepelhet a magyar nemzeti csapatban.

Az MJSZ módosító javaslattal élt, hogy azok a játékosok, akik az eredeti állampolgárságuk mellé felvesznek egy másikat, bármikor jogosultak legyenek szerepelni a szülőhazájuk válogatottjában. Nagy-Britannia nem ment ilyen messzire, csak 10 éves korra szállította volna le a kritikus határt. De ez mindegy, mert az IIHF elvetette mindkét javaslatot, így Hári Norbert (és sokan mások a nagyvilágban) továbbra sem játszhatnak eredeti országuk nemzeti csapatában, hacsak nem igazolnak haza két idényre.”

?”Érveltünk azzal, hogy ha ez a szabály létezne a nemzetközi labdarúgásban, akkor Lionel Messi sem szerepelhetne az argentin válogatottban, hiszen 12 éves kora előtt költözött Barcelonába, aminek a FIFA elnöke, Sepp Blatter biztosan nem örülne, de hiába tettük” ? mondta Németh Miklós, az MJSZ elnöke.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum