Fodor Szabolcs

 

Fodor Szabolcs aktív pályafutását Miskolcon fejezte be az előző szezonban, immár második éve edzősködik. Az U18-U20-as magyar válogatott edzőtáborban hétvégén győzelemig vezette csapatát.

Az előző héten az U18-U20 közös táborban összesen 130 gyerek mérte össze tudását egymás elleni mérkőzéseken. Edzőként vett részt a táborban, mi volt a célja ennek a különleges összetartásnak?

Minden korosztályból voltak srácok, a serdülőtől az ifjúságin át egészen juniorig. Mivel minden korosztály képviseltette magát, nagyon jól le lehetett mérni, hol tartanak a srácok, kik azok a serdülőből, akik az ifisekkel felveszik a versenyt, és kik azok az ifisek, akik a juniorban már megállják a helyüket. Cél volt az is, hogy megtudjuk, vannak-e lemaradások, és ezek mekkorák, kiknek kell még ? és miben ? fejlődniük. Emellett fontos az is, hogy a fiatalok a nagyok ellen nagyon színvonalas meccseket tudtak játszani, a megszokottnál nagyobb tempóval, így pedig jobban lehet fejlődni. Minden csapattal voltak edzők és a három nap alatt plusz hat edző pedig kívülről végignézte az összes meccset, és egyenként osztályozta a játékosokat. Senki nem maradt ki, mindenkit alaposan felmértünk.

Csapata nyert, élvezi az edzői sikert? Mit adtak a táborban töltött napok?

Igen, ez pedig mindig jó érzés. Bár nem vérre ment az egész, de minden sportember, induljon bárhol, nyerni szeretne. Örülök és nagyon büszke vagyok, hogy sikerült győzni. A csapatomról, tényleg mindenkiről csak pozitívat tudok mondani. Teljesen vegyesek voltak a csapatok, keveredtek a korosztályok, a klubok képviselői, olyan is volt, akinek már régen véget ért a szezon, ezért nem volt jégen jó ideje. Mégis mindenki 100%-ot nyújtott végig, óriási odaadással játszott és végig koncentrált, nagyon akart nyerni. Azért ez presztízskérdéssé is vált. Természetesen akármikor elvállalnám még egyszer ezt a tábort. Második éve edzősködöm, nekem ez jó lehetőség volt a tapasztalatszerzésre, tapasztalt edzőkkel dolgozhattam, figyeltem őket élesben, konzultáltam velük. Ráadásul volt egy csapatom, egyedül vezettem őket, önállóan hoztam döntéseket, ebből is rengeteget tanultam.

fodor_szabolcs_ml_121003_006-sml

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum