Elliott kiszorította Millert

 

A Blues vezetősége döntött, Brian Elliott továbbra is a kékek kötelékében marad, míg a cserestop idején megszerzett Ryan Millert kiengedik a szabadügynök-piacra.

Az idei szezont a St. Louis két remek kapussal kezdte, Elliott mellett Jaroslav Halák volt a második számú hálóőr, aki képességei és statisztikája alapján semmi esetre sem érdemelte meg ezt a titulust. Ha mindez nem lenne elég, ott van a nagyon tehetséges Jake Allen, aki idén ugyan nem védett az NHL-ben, de tavaly már bebizonyította, hogy helye van a legjobbak között. Az idei alapszakasz alapján a St.Louis bizakodva, esélyesként várhatta a playoffot, amelyre megszerezték a liga egyik elit kapusát, Ryan Millert, amivel még tovább erősödtek, miközben Halakot továbbpasszolták Washingtonba. Miller megkapta ugyan a kezdő státuszt, ám az alapszakasz-elsőséget vele is elbukta a Blues, sőt a rájátszás során kétmeccses előnyből húzták el a nótájukat és végül sima 4-2-vel kiestek.

Ezek után született meg a döntés minap, hogy Elliott marad, Miller pedig mehet a szabadügynök piacra. Ez több mint meglepő, ugyanis Halák távozásával 15 millió dollárt szabadítottak fel, ami már megfelelő összeg ahhoz, hogy Miller szerződtetésével is foglalkozzanak érdemben. Helyette bekínálták Elliottnak a hároméves 7,5 milliót érő kontraktust, amit a 29 éves kapus boldogan elfogadott.

És mi lesz a sorsa Millernek? Az garantálható, hogy nem fog munka nélkül maradni és válogathat majd az ajánlatok között. Kik jöhetnek szóba? Sokan, de csak olyan helyeken, ahol van hely a sapka alatt és nem gond kifizetni évi 6-7 milliót. Lehet például Vancouver, ahol tavaly sikerült szétverni a liga legjobb párosát, kiköthet Pittsburghben is, amennyiben megszabadulnak Fleurytől, akinek jövőre lejár a szerződése, vagy akár Edmontonban is, ahol a csatársor már megvan, de a védelem évek óta kínlódik. Nem lehet tudni, de okosabbak leszünk július elsején, amikor kinyit a piac.

Brian Elliott

ryanmiller

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum