Rendulic lehet az első horvát NHL-es

   

A 22 éves játékos a Colorado Avalanche-csel írt alá kétéves kétirányú szerződést.

A khl.hr horvát portál híre szerint a 2007 óta Finnországban pallérozódó Borna Rendulic, aki az elmúlt két szezont túlnyomórészt a HPK Hammeenlinnánál töltötte a Liigában, a tengerentúlon folytatja. A 190 cm magas támadó idén a klub legeredményesebb játékosává vált. A portál értesülései szerint Rendulic két évre szerződött Denverbe, ám meg kell küzdjön a helyéért. A kétirányú szerződése alapján ugyanis következmények nélkül leküldhető az NHL-es klub valamely farmcsapatába, például az AHL-es Lake Eire Monstersbe.

Rendulic

“Óriási álmom vált valóra ? nyilatkozta Rendulic a portálnak. ? Évek óta kapcsolatban voltam NHL-es ügynökökkel, akik követték a teljesítményemet, és mindig hittem abban, hogy egyszer csak elérkezik ez a pillanat. De ez csak az első lépés. Most hosszú, munkával teli nyár következik, ki akarom vívni a helyemet a csapatban.”

Bár az NHL-ben már több horvát származású játékos is megfordult ? elegendő csak a Colorado legendás sztárjára, jelenlegi egyik vezetőjére, Joe Sakicra utalni, akinek a hírek szerint komoly része volt Rendulic választásában ?, de olyan, aki Horvátországban született és ott kezdett el játszani, még sosem. Ha valóban sikerül kivívnia a helyét a csapatban, akkor Rendulic lehet az első, akinek ez sikerül.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum