Nézettségi csúcs várható Minszkben

   

Helyszíni nézőszámban és televíziós nézettség tekintetében is rekord születhet az idei vb-n. A hét második felében döntenek a jövő évi világbajnokságok helyszíneiről és a 2018-as A csoportos vb rendezőjéről. Pjongcsangban is az a cél, hogy ott legyenek az NHL-esek.

Mindez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke, Horst Lichtner, az IIHF főtitkára és Jevgenyij Vorszin, a helyi szervezőbizottság igazgatója és a fehérorosz szövetség elnöke tartott. A protokollnak megfelelően Fasel kezdte a sajtótájékoztatót, megdicsérte a szervezők munkáját, az arénák és a hotelek állapotát és a szurkolókat, akik nem csak Fehéroroszországból, de Oroszországból, Lettországból és Szlovákiából is igen nagy számban látogatják a mérkőzéseket. Az infrastruktúra kapcsán a kezdeti svéd kritikákra reagálva az elnök nem állta meg és külön kitért a svéd öltözőre, ahol személyesen is járt, és azt mind az 1500 négyzetméterén fantasztikusnak találta.

Fasel belarus

Fotó: iihf.com

“Szocsi volt a legjobb olimpia, amelyen részt vettem, és ha minden így folytatódik, a minszki lehet a legjobb világbajnokság, a számokat, a szervezettséget és a szurkolókat tekintve” ? tette hozzá Fasel. Újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a nézők nagy száma is visszaigazolja, az olimpia évében is van létjogosultsága a világbajnokságnak, mely azon játékosok számára is lehetőséget teremt a bemutatkozásra, akik az olimpián nem jutottak szóhoz.

A nézettségi adatokat Lichtner ismertette. A vb első 46 meccsét 432 ezernél is több szurkoló látta a helyszínen, a meccsenkénti átlagnézőszám 9400 fő. Minszk jó eséllyel pályázik arra, hogy megdöntse a 2004-es cseh rendezés nézőszámrekordját. Akkor összesen 552 ezer nézőt regisztráltak. Hasonlóan jól állnak a televíziós nézettségi adatok is. Idén 150 televíziós társaság közvetít a vb-ről, ami 30-cal több, mint tavaly volt. Idén először megcélozhatják az egymilliárdos össznézettséget.

A hét második felében tartandó kongresszuson döntenek a 2018-as rendezésről, ezzel kapcsolatban Fasel elmondta, hogy két nagyon érdekes pályázat érkezett, a dánok még sosem rendeztek jégkorong-vb-t, de más sporteseményen már számtalan alkalommal bizonyítottak. Lettország 2006-ban már rendezett világbajnokságot, a szurkolóik pedig az legjobbak közé tartoznak, akik mindenhova elkísérik csapatukat.

A pjongcsangi olimpia kapcsán Fasel elmondta, a cél továbbra is az, hogy a legjobbak küzdjenek meg egymással, de ezt hosszas tárgyalás fogja megelőzni, amelyben a szervezőkön kívül az IIHF, a NOB, az NHL és a játékosok szakszervezete is érintett. Szocsiban olyan elbánásban részesültek a játékosok, ami párját ritkítja és ha Pjongcsangban is hasonló feltételeket tudnak biztosítani a szervezők, akkor szerinte nem lesz akadálya a megegyezésnek. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy az első döntést a játékosoknak kell meghozniuk, hogy részt akarnak-e venni az olimpián vagy sem. Az olimpia idején az NHL feje, Gary Bettman is azt hangsúlyozta, hogy ameddig a játékosok között teljes az elkötelezettség az olimpiai szereplés iránt, addig nehéz lesz ellene tenni.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum