Élet-halál meccsek a továbbjutásért

   

A csoportkör végének közeledtével élesbe fordul a helyzet, a csapatok az utolsó esélyeket ragadhatják meg nagyon fontos pontok megszerzésére. Hétfőn Finnország, Dánia, Franciaország, Fehéroroszország és Lettország is az életéért küzd.

Az A csoportban Franciaország játszik Dániával. A csoport közepén jelentős tömörülés található. Franciaországnak, Szlovákiának és Norvégiának 7-7 pontja van a negyedik, ötödik és hatodik helyen, Dánia ugyan jelenleg a hetedik öt ponttal, de még akár ők is továbbjuthatnak a legjobb nyolc csapat közé. Ehhez nem kell mást tennie, mint a még hátralevő két mérkőzésen megverni Franciaországot és Szlovákiát. Ebben az esetben a többi meccs eredményétől függetlenül megszerzi a harmadik és negyedik helyek valamelyikét. Ha Franciaország győz, akkor viszont már matematikai esélyei is elszállnak a dán továbbjutásnak, viszont ezzel a franciák még nem kerülnek automatikusan a legjobb nyolc közé. A franciák játszanak még a csehekkel, a szlovákok a dánokkal, a norvégok pedig Kanadával.

A B csoportban délután Finnország játszik Kazahsztánnal. A kazahok utolsók csoportjukban, minden bizonnyal jövőre találkozunk velük, a finneknek viszont kapaszkodniuk kell a legjobb nyolc közé kerülésért, és sorsuk már nem csak a saját eredményüktől függ. Jelenleg nyolc ponttal ötödikek, az egyaránt 9-9 pontos Fehéroroszország és Lettország mögött. A finnek ráadásul Kazahsztán ellen zárja a csoportkört, míg az előbb említett két válogatott este éppen egymás ellen játszik, majd kedden a házigazdákra Oroszország, a lettekre Svájc vár. Ha a finnek be is húzzák a papírformának megfelelően a kazahok elleni három pontot, még annak is drukkolni kell, hogy a másik két válogatottból legalább az egyik ne szerezzen két pontnál többet. A finnek a lettektől kikaptak, a fehéroroszokat viszont megverték korábban.

BLRGER

Az A csoport esti meccsén a veretlenségét vasárnap Kanada ellen elvesztő Svédország fogadja a csoport utolsó helyezettjét, Olaszországot. Mindkét csapat számára ez a csoportkör utolsó meccse. Az olaszok számára ráadásul minden valószínűség szerint egy darabig az utolsó A csoportos mérkőzésük is lesz a svédek elleni, hiszen három pontjuk kevés lesz a bent maradáshoz. Tom Pokel fiai minden bizonnyal azért megpróbálják a lehetetlent, vagyis megverni a címvédőt, majd bízni abban, hogy Dánia sem Franciaország ellen délután, sem Szlovákia ellen kedden nem szerez pontot. Svédország kényelmes helyzetből várhatja a találkozót, 15 pontjával nincs miért aggódnia, a második helye már biztos.

Belarus

A B csoport esti meccse igazán parázsnak ígérkezik, hiszen egyrészt a fehérorosz és a lett hoki is a szovjet iskolát képviseli, de ami ennél is sokkal fontosabb, egyik csapat sem biztosította még be a továbbjutását. Mindkettejüknek 9 pontjuk van, ami a csoport 3. és 4. helyére elég, Finnország az ötödik nyolc ponttal. A finnek azonban már csak Kazahsztánnal játszanak, tehát nagy a valószínűsége annak, hogy 11 ponttal zárják a csoportkört. Ezek alapján mindkét csapatnak 12 pontot kell elérnie a biztos továbbjutáshoz. Mivel a lettek megverték a finneket, így nekik feltehetően 11 pont is elég lenne. Az egymás elleni hétfői meccsen kívül Fehéroroszország a pontveszteség nélkül álló Oroszországgal, Lettország pedig a nyolc közé jutásról már lemondó Svájccal játszik. A lettek tehát valamivel könnyebb helyzetben vannak, hiszen ők még a helvétek ellen javíthatnak, de amelyik csapat a hétfő esti meccset megnyeri, minden bizonnyal bejut a legjobbak közé, bár pontosztozkodás esetén bonyolódik a helyzet.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum