Szélig Viktor az utolsó szezonjára készül

 

Klubja, a Briancon új fejlődési ciklust kezdett, a Basile edző által lerakott alapokon, a játékosként ikonnak számító szlovén Edo Terglav szakmai vezetése mellett. Mindehhez kiváló lehetőséget nyújt majd a Bajnokok Ligájában való részvétel is.

Hol tartózkodik most, hogy áll a felkészülés?

A vb után visszajöttem Brianconba és itt is leszek, várhatóan július elejéig. A következő szezont is a brianconi csapatban kezdem, előre láthatóan az utolsót az aktív játékos-pályafutásomban. Az előttünk álló kiírás meglehetősen izgalmasnak ígérkezik, hiszen lehetőséget kaptunk, hogy a CHL-ben is megmutassuk magunkat. Nem lesz egyszerű feladat a Bajnokok Ligájában játszani, de óriási lehetőség és kihívás, mind sportszakmailag, mind szervezés szempontjából. Utóbbiban szintén számít a csapat a szolgálataimra.

Szelig HUNPOL

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Az új szezon új kihívásainak ráadásul új edzővel vágnak neki. Mit kell tudni Edo Terglavról?

Az edzőváltás nem kis port kavart itt helyi szinten, de abszolút várható volt. Szakmailag mérföldkőhöz érkeztünk ezzel a bajnoki címmel, ami után teljesen érthetően mindenki profitálni szeretne, játékos és edző egyaránt. A vezetőség egy új ciklus elkezdése mellett tette le a voksát, ami viszont nem jelenti azt, hogy a nulláról kezdenénk mindent. Az új edző, Edo Terglav lett, akivel nem egy nagy csatát megéltünk közösen és már nagyon várom, hogy ilyen relációban is együtt dolgozzunk. Természetesen mint korelnöknek, a csapatban nagy szerep hárul majd rám, hogy segítsem és biztosítsam pár rutinosabb játékossal együtt a folytonosságot. Egy olyan vezetőedző folytatja a munkát, aki hasonló szemlélettel közelít a szeretett sportágunkhoz, mint nagy elődje, Luciano Basile. Biztos vagyok benne, hogy a rutin hiányát lelkesedésével és profizmusával kompenzálni fogja. Nem mellesleg élvezi a vezetőség és a szurkolók tiszteletét és támogatását is. Egy brianconi hokilegendáról van szó, aki remélem, hogy edzőként is olyan sokra fogja vinni majd egyszer, mint játékosként.

Milyen lesz Basile ellen játszani?

Nagyon furcsa. Ráadásul a nagy rivális csapathoz igazolt, a Gaphez. Pár napja találkoztam vele és még ő sem nagyon tudja elképzelni, hogy hogyan fogja a kék-fehéreket dirigálni a piros-fehérek ellen. De ilyen ez a sport, változnak a dolgok!

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum