Egyoldalúra sikerült a hetedik mérkőzés

   

Az Anaheim kikapott és kiesett, ami valószínűleg Selanne búcsúját jelenti az NHL-től. Levonulásakor még a Kings játékosai is tisztelegtek előtte.

A mindent eldöntő hetedik meccsen a Los Angeles nemcsak pazarul kezdett, de mindvégig remekül játszott a Ducks ellen, kiütötte ellenfelét és akárcsak a Chicago, Montreal, New York Rangers hármas, idegenben harcolta ki a továbbjutást. A Kings részéről a gólok sorát Justin Williams nyitotta, aki már az ötödik percben felavatta John Gibsont emberelőnyből, ez pedig előrevetítette az Anaheim vereségét. Az idei rájátszás második körében ugyanis egy mérkőzés kivételével mindig az a csapat nyert, amely megszerezte a vezetését, az egyetlen kivételt a Chicago?Minnesota sorozat hatodik meccse jelentette. Arról, hogy a statisztika ne romoljon, Jeff Carter gondoskodott, aki négy perccel később megduplázta az előnyt. Bő hat perccel később pedig gyakorlatilag minden eldőlt, Mike Richards háromra hizlalta a különbséget. A Ducks teljesen szétesett, amit az mutatott a legjobban, hogy Perry még büntetőből sem tudta bevenni Quick kapuját.

A Kings viszont örömhokit mutatott be és Anze Kopitar, valamint Marián Gáborík révén a mérkőzés felére ötre növelte a differenciát, végképp jégbe döngölve ellenfelét. A hazaiak kapujában ekkor már Hiller állt, akit Boudreau mester a negyedik találat után lecserélt. A tar mesternek nincs szerencséje a hetedik mérkőzésekkel, pályafutása során hatodik alkalommal játszott mindent eldöntő találkozót, amiből ötször kikapott, mindannyiszor hazai jégen. Pedig mind Washingtonban, mind Anaheimben kupagyőztes garnitúra állt a rendelkezésére, így nem lennénk meglepve, ha a következő szezont már nem a Honda Centerben kezdené. Kyle Palmieri megszerezte a Ducks becsületgólját a második játékrész hajrájában, majd Corey Perry a harmadik harmad elején kozmetikázott még valamit az eredményen, ám Tanner Pearson tíz perccel később visszaállította a négygólos fórt, ami a dudaszóig nem változott.

A Kings ezzel a győzelemmel igazi bravúrt hajtott végre. A San José elleni 0-3 után négy, az Anaheim elleni 2-3 után pedig két olyan mérkőzést játszottak, amely a szezon végét jelentette volna a számukra, ám mindegyiket megnyerték. A Los Angeles zsinórban harmadik alkalommal jutott be a főcsoportdöntőbe, ahol az ellenfele a bajnok Chicago lesz. A párosítás igaz csemegének ígérkezik, ugyanis tavaly a döntőbe jutásért épp a Hawks ejtette ki a Kingst, amelyet most fűthet a visszavágási vágy.

Anaheim?Los Angeles 2-6 (videó)
G.: Palmieri, Perry ill. Williams, Carter, Richards, Kopitar, Gáborík, Pearson

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum