Jön a 15. Montreal?NY Rangers párharc

 

Annak ellenére, hogy az alapszakaszban a Canadiens óriási fölényben van az ellenfelével szemben, a rájátszásban az összesített állás döntetlen, mindkét csapat hét-hét alkalommal jutott tovább.

A két Original Six-csapat legutóbb 1996-ban találkozott egymással, akkor a Rangers jutott tovább 4-2-es összesítéssel úgy, hogy az első két találkozót a Canadiens nyerte. Most is egy ilyen hat-, de inkább hétmeccses párharcra van kilátás. Mindkét oldalon kulcskérdés a kapusok, Carey Price és Henrik Lundqvist szereplése, akik az olimpia döntő után ismét szembekerülnek egymással. Az alábbi két nhl.com-os infografikán a kapott gólok területi eloszlását láthatják a két kapus esetében.

A playoff statisztikai mutatói minimálisan a svéd kapus felé billennek, de a Montreal-szurkolók, ha bízhatnak valamiben, az az, hogy Lundqvistnak és a komplett Rangersnek úgy összességében siralmas a mérlege a Bell Centerben az utóbbi években. King Henrik pályafutása alatt átlagosan közel három gólt kapott meccsenként kanadai ellenfelétől és védési hatékonysága nem éri el 90%-ot, ráadásul a Rangers több mint öt éve nem nyert Montrealban, utolsó nyolc meccsét elbukta úgy, hogy ötször még gólt sem tudott ütni.

Lundqvist golok

Kollégája és a Habs ezzel szemben remek mutatókkal bír. Price kapott gólátlaga éppen csak meghaladja a kettőt, a kapujára tartó lövéseknek pedig több mint 93%-át megfogta a Rangers ellen, sőt vendégként a Habs az utolsó nyolc alapszakaszmeccséből háromszor is nyerni tudott a Gardenben.

Price golok

A csatároknál a főcsoport-elődöntőben a Montrealnál a GallagherDesharnais,  Pacioretty hármas, míg a Rangersnél a BrassardZuccarello, Pouliot trió számított a húzósornak. Ettől függetlenül figyelemre méltó mindkét csapat számára, hogy mindkét együttes párharcaiban a hetedik meccsen, a negyedik sorok is góllal vették ki a részüket a győzelemből, tehát egyik sort sem érdemes alábecsülni egyik részről sem. A támadóknál egy-egy kérdőjel van mindkét társaságnál, a Canadiensnél abban reménykednek, hogy a térdsérüléséből végre visszatérhet Alex Galchenyuk, míg a másik oldalon abban bíznak, hogy Rick Nash végre megtalálja a góllövő ütőjét.

A védelmekből egy-egy nevet kell kiemelni mindkét oldalon, PK Subbant és Ryan McDonaghot. Subban, akit az elmúlt szezon Norris-trófea győztese, nemcsak a Habs házi pontlistáját vezeti, de a playoff legeredményesebb hátvédje. Semlegesítése kulcsfontosságú lesz a Rangers számára, főleg emberelőnyben. Ryan McDonaghra fájó szívvel gondolhatnak a kanadai szurkolók, hiszen a Montreal draftolta, majd a jól sikerült Scott Gomez-trade keretében került New Yorkba. McDonagh és párja, Girardi az első körben simán levette a jégről a Giroux vezette Flyers első sorát, majd ugyanezt megtette Sidney Crosbyval, ez pedig intő jel lehet a Habs számára.

Végezetül essen szó a speciális egységekről, amelyek döntőek lehetnek a továbbjutás szempontjából. A Habs egészen elképesztően játszott emberelőnyben a Boston ellen, a lehetőségek 32%-át kihasználta, az egész playoffot figyelembe véve minden negyedik előnyét gólra váltotta. A Rangers ezzel szemben zsinórban 36 fórt hagyott kihasználatlanul, de elbírta, mivel a Penguins csak egyszer talált be öt a négy ellen a párharc során.

Mindent egybevetve óriási harcra van kilátás, hat, de inkább hét mérkőzéssel, melynek végeredményét lehetetlen megjósolni.

Az első mérkőzést Montrealban játsszák, magyar idő szerint szombaton 19 órakor kezdődik.

nyr vs mtl

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum