Svájc győzelmi kényszerben

 

A helvétek jelenleg utolsó előttiek a csoportjukban, de ha az esti mérkőzésen legyőzik Finnországot, még versenyben lehetnek a továbbjutásért. Eljött a számolgatások ideje.

A nap első mérkőzésén az USA játszik Kazahsztánnal. Kazahsztánnak eddig egyetlen pontot sikerült gyűjtenie, Németország ellen, egyelőre adós tehát a nagy meglepetésekkel, de ez bármikor megváltozhat. Az USA jó kezdés után egyelőre negyedik a csoportjában, hármas holtversenyben Finnországgal és Fehéroroszországgal. A válogatott a negyedik legtöbb gól lőtte a világbajnokságon, négy meccsen 15-öt, de ha maradandót akarnak alkotni, akkor a védekezésen sokat kell javítani, hiszen a Lettország elleni csütörtöki mérkőzés már a második volt, amelyen hat gólt kaptak. Erről Seth Jones így nyilatkozott: “A hat gól egyszerűen túl sok. Sokkal jobban kell segítenünk Tim Thomast, mint tettük azt Lettország ellen. Egy csomó dolgot jól csinálunk, de a védekezést feszesebbre kell húznunk, és ez a csatárokra és a hátvédekre egyaránt vonatkozik. Nem engedhetjük az ellenfelet ilyen közel a kapunkhoz.”

FINSUI

Az A csoport délutáni mérkőzésén a csoportmásodik Kanada játszik az utolsó helyezett Olaszországgal. Az olaszoknak három meccsük maradt, hogy biztosítsák a bent maradást az elitben, ezek egyike sem tűnik egyszerűnek, hiszen Kanadán kívül játszanak még Szlovákiával és a csoportelső Svédországgal. Kanada ezzel szemben már a negyeddöntőben érezheti magát, hiszen az olaszokon kívül egy csoportrangadó vár rájuk a svédek ellen, illetve a Norvégia elleni meccs az utolsó fordulóban. Nagyon nagy változás kell ahhoz, hogy ezeken a mérkőzéseken Dave Tippet csapata ne gyűjtse be a négy közé jutáshoz szükséges pontokat. A csapat eddigi legjobbja az edmontoni hálóőr, Ben Scrivens, akinek két meccs jutott a világbajnokságon, melyeken 52 lövést hárított és csak két gólt kapott. 96,3%-os teljesítménye a legjobb a kapusok között.

A nap rangadójának a Svédország?Szlovákia meccs ígérkezik. A svédek veretlenül vezetik a csoportjukat, de négy győzelmükből három nagyon szoros volt, a franciákon kívül a norvégokat és a cseheket is csak egy góllal sikerült legyőzniük. A szlovákok Norvégia ellen végre jó harmadik harmadot produkáltak, a tornán először sikerült megnyerni ezt a játékrészt és ez három pontot hozott a konyhára. Svédország ellen kulcskérdés lesz az első sor kikapcsolása, amely csütörtökön is 17 másodperc alatt döntötte el a franciák elleni mérkőzést. Szlovákia jelenleg négy ponttal hatodik a csoportban, de könnyebb mérkőzések várnak rá, hiszen Svédország után a csoport két leggyengébb csapata, Olaszország és Dánia vár még rá. Negyeddöntős esélyeit jelentős mértékben növelné, ha sikerülne pontokat szerezni a címvédő ellen.

A másik esti rangadón Finnország játszik Svájccal. Ez az a mérkőzés, amelyről előzetesen szinte lehetetlen megjósolni, mire számíthatunk. Finnország csütörtökön legyőzte Fehéroroszországot, amivel egyszeriben a csoport harmadik helyére repült. Svájc ezzel szemben utolsó előtti, négy mérkőzésen szerzett három pontjával. Mindazonáltal nem lettek gyengébb csapat tavaly óta, úgyhogy nagy hiba lenne leírni őket. Az esti mérkőzés tétje a negyeddöntős remények életben tartása lesz Sean Simpson csapata számára. Ha ugyanis sikerül legyőzni Finnországot, akkor a csapat csatlakozik a hatpontos válogatottak egyre népesebb táborába, majd következik a Kazahsztán elleni mérkőzés, és ha ez is megvan, akkor az utolsó fordulóban Lettország ellen lehet kivívni a továbbjutást.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum