Az UTE nem akar szimpatikus vesztes lenni

   

Meghatározó játékosokat igazolnának, új korszakot nyitnának a Megyeri úton. Szilassy Zoltán vezetőedzővel az UTE-hoki honlapja készített interjút.

Senki nincs könnyű helyzetben, akinek az Újpestnél vezető pozícióból kell nyilatkoznia a jövőről. Szilassy Zoltán is azt emelte ki, hogy az elmúlt évek sikertelenségébe a legtöbb ember belefásult volna, az UTE vezetői ugyanakkor bíznak abban, hogy ki tudnak lépni az örök sereghajtó szerepéből. Mindez persze nem jelenti azt, hogy felelőtlen ígéreteket tennének, sokkal több pénz idén sem lesz a kasszában, mint tavaly. Ennek ellenére Szilassy Zoltán azt ígéri, hogy magyar szinten meghatározó játékosok érkezése várható, akik nagy segítségére lehetnek a csapatnak: “Ma még felelőtlenség lenne helyezésekről beszélni, formálódik a keret. Több magyar játékossal folytatunk tárgyalásokat, s ha sikerülne mindegyikkel megállapodnunk, akkor nagyot léphetnénk előre. Nálam a magyar játékosok prioritást élveznek. Olyan játékosokkal tárgyalunk, akikben maximálisan megbízom, mert a tudásuk és a hozzáállásuk is megfelel az elvárásaimnak.”

UTE

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A szakember az interjúban kijelölte azokat az irányokat is, amelyekben a csapatnak, új igazolásokkal vagy azok nélkül, fejlődniük kell. Ezek közül a legfontosabb a korong nélküli mozgás és a fizikai játék. “Fizikálisan partnere akarunk lenni az ellenfeleknek. Rengeteg múlik a nyári alapozáson, meggyőződésem, hogy a szárazedzések során elvégzett munka sokat tesz hozzá a sikeres szerepléshez. A játékosok egy izzasztó nyár előtt állnak, kilókat, izmokat kell felszedniük, fizikálisan kell erősödniük.”

Az utánpótlás kapcsán Szilassy elmondta, hogy az 1995?97-es korosztály kivételével jól állnak, ebből a korosztályból azonban sokan elmentek, a Volánnal és a MAC-cal nem tudnak versenyre kelni. A 99-es korosztályról nagyon elégedetten nyilatkozott: “Nagyon sokat várok viszont a 99-es korosztálytól, sok ígéretes játékosunk van, akik markáns szerepet játszanak a válogatottban. Nagy jövő előtt állnak.” Az utánpótlásból az említett nehézségek ellenére folyamatosan építkezik a csapat, a következő szezonban Turbucz, Gágyor és Garbacz már teljes egészében a felnőttekkel fog dolgozni, míg a fiatalabbak közül Szűcs István, Varga Balázs és Szalai Gergely készül együtt a nagy csapattal.

Szilassy elismerően szólt a csapatban uralkodó légkörről, ugyanakkor ismételten jelezte, hogy szakítani kíván a szimpatikus vesztes imidzsével: “Szerencsére a munkamoráljuk jó, rendesen elvégzik a feladatokat. Talán túlságosan is jól neveltek, remélem, a jégen “férgek” lesznek.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum