A svédek hátvéddel, a finnek csatárral erősítenek

   

A szlovákok pedig a Boston kiesése után meghívták Charát, aki ha jön, a személyes konfliktus után először játszhat Satannal.

Par Marts svéd szövetségi kapitány az idén bajnoki címét megvédő Skellefteából hívott be hátvédet, miután a vb első három meccsén két bekkje, Daniel Rahimi és Jonas Ahnelöv is megsérült, mindkét játékos szezonjának vége. A pótlásukra behívott 23 éves Niclas Burström az alapszakasz 55 mérkőzésén hat gólt és 14 asszisztot szerzett, a rájátszásban ezt megtoldotta egy újabb góllal és két gólpasszal. A svédek megnevezték harmadik számú kapusukat is, a MODO-ban védő Linus Ullmark személyében.

A finnek sem nézik tétlenül, hogy csapatuk mindössze három pontot gyűjtve a sereghajtók között van a csoportban, a 23 éves Erik Haulával erősítették meg keretüket. Haula a Minnesotában játszotta végig a szezont, első NHL-es évében 42 mérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt és kilenc asszisztot szerzett. Emellett az AHL-es Iowa Wild-ban 31 meccsen 27 pontot ért el.

Jelenleg Franciaország, Olaszország, Norvégia, Fehéroroszország, Lettország és az USA kerete teljes, és tulajdonképpen Svájcé is, hiszen ők már csak harmadik számú kapust nevezhetnek. A legjobbak közül a svédeknek, a finneknek, a szlovákoknak és az oroszoknak még egy-egy betöltetlen helyük van a mezőnyjátékosok között. A dánokhoz még egy mezőnyjátékos és egy kapus csatlakozhat.

Ide kapcsolódó hír, hogy a csapatkapitány Morten Green, a Schwenninger Wild Wings csatára új csúcs felállítására készül, ugyanis a mai, Kanada elleni mérkőzésen 257. alkalommal ölti magára a dán nemzeti mezt. Legnagyobb mozgástere a kanadai és a cseh válogatottnak van, hozzájuk még 2-2 mezőnyjátékos csatlakozhat.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum