Rahimi és Orlov kidőlt

 

Az oroszok harmadik játékosukat vesztették el. Több válogatott nevezett be újabb játékosokat.

A svédek Daniel Rahimit, az oroszok Dmitrij Orlovot vesztették el legutóbbi meccsükön. Előbbinek a veséje vérzett be a csehek elleni meccs első harmadában, a Washington Capitals bekkje pedig kartörést szenvedett az Egyesült Államokkal játszott mérkőzés második harmadában. Rahimit a Szeversztal bekkje, Niclas Andersén pótolja majd.

Az oroszok harmadik emberüket vesztik el a vb-n, Loktyionov szintén sérülés miatt távozott, Sipacsovot pedig három mérkőzésre eltiltották. Az utóbbi esettel kapcsolatban jó hír, hogy az orosz csatár által leütött Jormakkát hétfőn délután kiengedték a kórházból, a jelenlegi állapot szerint nem szenvedett maradandó károsodást a 4 perces eszméletvesztés idején, agyrázkódása múlófélben van, de a világbajnokságon már természetesen nem játszhat a finn, hetekig pihennie kell. Sipacsov elnézést kért tőle, ugyanakkor az oroszok nagyembere, Tretyak közölte, túlzottnak tartja a 3 meccses eltiltást, hozzátette, ha nem megy el személyesen a fegyelmi tárgyalásra, még az is előfordulhatott volna, hogy Sipacsovot az egész vb-ről kizárják.

Három további válogatott nevezett újabb játékosok a világbajnokságra hétfőn.

A svájciak a Lausanne csatárát, Etienne Fridevaux-t dobták be Bartschi sérülése után. A 25 éves játékos góllal mutatkozott be élete első felnőtt vb-meccsén.

Norvégia Nicolai Bryhnisveen és Steffen Thoresen nevét írta a nevezési lapra. Mindketten a norvég élvonalban játszottak idén, előbbi első, utóbbi második vb-jére készül.

Franciaország pedig három fővel bővült, minden posztra hoztak még valakit. Ronan Quemener a Briancon kapusa, Maxime Moisand az olasz Rittenben légióskodik, míg Eliot Berthon a svájci Genéve-Servette csatára. Közülük Berthon már a szlovákok elleni sikernek is részese volt.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum