Rekordhalmozó Gibson

   

John Gibsont, az Anaheim kapusát pénteken rendelték fel a farmcsapatból, meghálálta a bizalmat, élete első playoffmeccsén shutouttal járult hozzá a Kings legyőzéséhez.

A sikerrel a Ducks nemcsak kiegyenlítette a párharcot, de tartotta magát az eddigi sorozathoz, ugyanis egyik csapat sem tudott még nyerni hazai jégen. A Kings két sikerrel nyitott a Honda Centerben, hogy aztán kétszer bukjon a saját pályáján a Staplesben. A találkozón már korán és gyorsan kialakult a végeredmény, az első harmadban Devante Smith-Pelly és Ryan Getzlaf talált be kevesebb mint három perc alatt. A fennmaradó játékidőben a Ducks teljesen beállt védekezni, a második húsz percben nem volt kaput eltaláló lövésük, a harmadikban is csak három. A vendégek maximálisan rábízták magukat Gibsonra, aki a mind a 28 feléje tartó lövést hárította. Gibson ezzel az elmúlt hatvan évben a hatodik kapus lett Bob Mason (1987 Capitals), Jacques Cloutier (1989 Sabres), Chris Osgood (1994 Red Wings), Andrew Raycroft (2004 Bruins) és Jonas Hiller (2009 Ducks) után, aki hibátlan teljesítménnyel indította karrierjét a rájátszásban. Ha ez nem lenne elég, a Ducks kapusa Tiny Thompson után a második a liga történelmében, aki nemcsak a rájátszásban, de az alapszakaszban is hibátlan teljesítménnyel indította karrierjét. A párharc ötödik meccsét kedden hajnalban rendezik Anaheimben.

Gibson

A Bruins hazai jégen behúzta az ötödik meccset a Canadiens ellen és egy győzelemre került a Keleti-konferencia döntőjétől. A Boston az emberelőnyös egységének köszönheti a győzelmet, amely eddig nem villogott a párharc során, ugyanis a széria első négy mérkőzésén nem találtak a kapuba fórból, most viszont négyből kettőt kihasználtak. Carl Söderberg vezető gólja után a második harmad legelején 32 másodperc alatt Reilly Smith és Jarome Iginla is betalált emberelőnyből, megnyugtató háromgólos előnyhöz juttatva a hazaiakat. Brendan Gallagher szépített ugyan a harmad végén, ami valamelyest visszahozta a vendégek reményeit, de a folytatásban nem tudták feltörni a remekül védő Rask kapuját. Sőt hat perccel a vége előtt Loui Eriksson ismét visszaállította a háromgólos különbséget, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A hajában a Boston kicsit kiengedett, így a Montreal részéről P.K. Subban szépített, ez viszont érdemben már nem változtatott a találkozón, a Habs kedden hajnalban győzelemre van ítélve.

Boston?Montreal 4-2 (videó)
G.: Söderberg, Smith, Iginla, Eriksson ill. Gallagher, Subban

Los Angeles?Anaheim 0-2 (videó)
G.: ? ill. Smith-Pelly, Getzlaf

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum