Ez volt a legrosszabb idényünk

 

Nagyobb fegyelmet tartanék, azokkal szemben, akik nem állnak be a sorba, drasztikusabb intézkedéseket hoznék, mondta Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője, aki Ancsin János és Dobos Tamás után harmadik vezetőedzőként értékelte a MOL Liga-szezont.

Hogyan értékeli a mögöttünk hagyott szezont?

Amióta a MOL Liga létezik, ez volt a legrosszabb idényünk. Úgy gondoltuk, képesek leszünk a rájátszásba kerülni, ehhez képes keserű volt megélni, hogy lemaradtunk róla. Több oka is volt ennek. Miközben a többiek feltöltötték a légióskeretüket, esetleg honosítottak is, mi három légióssal indultunk. Az így eleve vékonyabb keretből több alapjátékos is hosszabb időre kidőlt, például Papp Szabolcs, Becze Tihamér és Tranca Dániel. Aztán év közbeni igazolásokkal próbáltunk ezen segíteni, nagynevű légiósokat hoztunk, de ennek kicsit fordított hatása lett, mindenki azt hitte, itt vannak azok, akik megoldják a gondokat, innen menni fog minden magától. Hát nem ment. Még így is a saját kezünkben lehetett volna a sorsunk, hiszen például a Miskolc egyet sem szerzett meg a szükséges pontjaiból az utolsó meccsein, de a legfontosabb meccseinken mi is sorozatban csődöt mondtunk.
Gal Sandor

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Mit gondol, miben fejlődött a MOL Liga a legtöbbet idén?

Évről évre fejlődik a MOL Liga, minden évben magasabb lett a színvonal. Az elmúlt két év fejlődését leginkább az Érsekújvár belépésének köszönhetjük. Rendkívül sokat lendítettek a bajnokságon. Mindenki igyekszik jó játékosokat, jó edzőket hozni, és ennek az lett az eredménye, hogy a 7-ből 6 csapat nagyon együtt volt egész évben. És az Újpest sem volt könnyű ellenfél, ezt éppen mi tapasztalhattuk meg a saját bőrünkön a leginkább.

Ha egy dolgot másképpen csinálhatna, mint tette azt az elmúlt szezonban, mi lenne az?

Nagyobb fegyelmet tartanék, azokkal szemben, akik nem állnak be a sorba, drasztikusabb intézkedéseket hoznék.

Ha egyetlen dolgot megváltoztathatna a ligában, mi lenne az és miért?

A legtöbbet az használna a ligának, ha lenne legalább 10 olyan csapat, amelyik egyforma szinten áll, legalább olyanon, mint akik a rájátszásért vetélkedtek idén. Ez változatosabb és izgalmasabb bajnokságot eredményezhetne. De a színvonal nagyon fontos.

Mik voltak a mögöttük hagyott szezon legjobb és legrosszabb pillanatai az ön számára?

A legrosszabb egyértelműen az volt, amikor véglegesen eldőlt, nem juthatunk be a rájátszásba, pedig a többiek eredménye miatt mindvégig a saját kezünkben volt a sorsunk. De elég sok rossz élményünk volt, például az UTE elleni vereségünk is. Legjobb pillanatot nehéz ilyenkor keresni. Voltak olyan meccseink, amelyeken bravúrnak számított a győzelem és sikerült, például az idegenbeli érsekújvári és miskolci győzelmeink ilyenek.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum