A Los Angeles megállíthatatlan

 

A Kings a Kopitar, Gaborik, Quick triónak köszönhetően megnyerte a második meccsét is Anaheimben, és összességében már egymás után a hatodik győzelmét szerezte.

A vendégek már a 34. másodpercben megszerezték a vezetést, a rájátszásban a 6. gólját szerző és ezzel listavezető Marian Gaborik révén. A gólpasszt az az Anze Kopitar adta, aki eddig a playoff valamennyi meccsén szerzett pontot és 14 egységével szintén listavezető. A Ducks a harmad felénél ugyan egyenlített előnyből, Patrick Maroon által, de Alec Martinez két és fél perc elteltével visszaszerezte a vezetést a Királyoknak. A fennmaradó közel ötven percben kis híján felborult a pálya a Ducks nyomása alatt, amit jelez a 30-10-es kapura lövési arány, ám a hazaiak képtelenek voltak bevenni Jonathan Quick kapuját. A hajrában az Anaheim még a kapusát is lehozta az egyenlítés reményében, ám Dwight King üres kapus gólja eldöntötte a mérkőzést. Folytatás csütörtökön és vasárnap hajnalban a Kings otthonában a Staples Centerben, ahol az LA akár söpréssel is lezárhatja a sorozatot.

A Rangers 1937 óta először nem tudott gólt lőni két egymást követő playoffmérkőzésen, aminek az lett a következménye, hogy elvesztette a Penguins ellen megszerzett pályaelőnyét. A Kékek hiába voltak sokkal jobbak a mérkőzésen, egyszerűen képtelenek voltak túljárni a fantasztikusan védő és a szerencsével is barátságban lévő Marc-Andre Fleury eszén. A Pens kapusa összesen 35 lövést védett, több mint kétszer annyit, mint kollégája, ráadásul négy alkalommal a kapuvas is megmentette a góltól. A Gardenben a második harmadban dőlt el a mérkőzés, amikor a vendégek kétszer is eredményesek voltak. A harmadik percben a remek passzal kilépő Sidney Crosby megszerezte első gólját az idei playoffban, az előnyt a 16. percben Jussi Jokinen duplázta meg. A finn csatár a büntetőpadról lépett vissza, a félpályáról egyedül mehetett kapura és akárcsak a Főpingvin, ő sem hibázott egy az egyben. Folytatás csütörtökön hajnalban New Yorkban.

NY Rangers?Pittsburgh 0-2 (videó)
G.: ? ill. Crosby, Jokinen

Anaheim?Los Angeles 1-3 (videó)
G.: Maroon ill. Gáborík, Martinez, King

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum