Gáborík nagy napja

   

A Kings szlovák csatára gólpasszt adott, másodpercekkel a bejezés előtt egyenlített, majd a hosszabbításban győztes gólt szerzett.

Az idei playoff második kaliforniai párharcát kezdték meg Anaheimben, ahol a Ducks a Kingset fogadta. A vendégek Marián Gáborík álompassza után Alec Martinez emberelőnyös góljával szerezték meg a vezetést az első harmad felénél. A Kings előnye azonban még három percig sem tartott, Matt Beleskey egalizált szintén egy csodás passz után, amit Ryan Getzlaftól kapott. A teljesen kiegyenlített mérkőzésen közel negyven percig nem esett gól, köszönhetően a két kapus, Hiller és Quick remeklésének. A gólcsendet végül Teemu Selanne törte meg a záró játékrészben, aki ezzel minden idők harmadik legidősebb gólszerzője lett a playoff történetében Gordie Howe és Chris Chelios mögött.

A fennmaradó időben a Los Angeles óriási rohamot indított az egyenlítésért és végül Gáborík révén hét másodperccel a vége előtt egálra mentette a mérkőzést. A hirtelen halálban aztán ismét a szlovák szélső volt a főszereplő, a 13. percben tökéletes passzt kapott Kopitartól, amit nem hibázott el. A Kings ezzel zsinórban ötödik mérkőzését nyerte meg a playoffban és elvette a Ducks pályaelőnyét. Folytatás magyar idő szerint kedden hajnalban, ugyanitt.

Öt egymást követő nyertes meccs után kapott ki ismét a Montreal a playoffban, amely hatalmas összeomlást produkált a Boston elleni párharc második mérkőzésén. Minden adott volt ahhoz, hogy a Canadiens a második meccsét is megnyerje a TD Gardenben és kétmeccses előnnyel utazzon haza. A Bruins ugyan Daniel Paille góljával megszerezte a vezetést, ám a Habs Mike Weaver góljával és Thomas Vanek emberelőnyös duplájával fordított. Kilenc perccel a vége előtt azonban hiba került a Montreal gépezetébe, ami végzetesnek bizonyult. Dougie Hamilton először szépített, majd alig több mint három perc elteltével Patrice Bergeron gólja már az egyenlítést jelentette. A teljesen széteső vendégeket Reilly Smith két perc múlva újabb góllal büntette, amit Milan Lucic toldott meg még egyel újabb két perc elteltével. A feltámadó hazai csapatban a bekapott három gól ellenére +5-tel végzett a csapatkapitány Zdeno Chára. A történelem ismételte önmagát, hiszen ilyen teljesítményre a playoffban utoljára 29 évvel ezelőtt volt példa a Bruinsban, 1985-ben Ken Linseman végzett +5-tel a Montreal ellen az első kör negyedik mérkőzésén.

Boston?Montreal 5-3 (videó)
G.: Paille, Hamilton, Bergeron, Smith, Lucic ill. Vanek (2), Weaver

Anaheim?Los Angeles 2-3 (videó)
G.: Beleskey, Selanne ill. Gáborík (2), Martinez

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum