A Rangers idegenben nyert

   

A New York-iak hosszabbítás után tudtak nyerni a Consol Energy Centerben, elvették a pályaelőnyt. A Chicago magabiztosan kezdett.

A Rangers jól kezdett Pittsburghben, több helyzetet dolgozott ki az első harmadban, mint ellenfele, amelyből kettőt gólra is váltott Benoit Pouliot és Brad Richards révén. A második játékrészre egy sokkal jobb és aktívabb Penguins jött ki, amely 15 lövést küldött kapura, szemben a Rangers négy kísérletével. A pittsburghi fölénynek meg is lett az eredménye, alig több mint hat perc egyenlítettek a feketék Lee Stempniak és James Neal találataival. A harmadik harmad minimális hazai fölényt hozott, mindkét oldalon kimaradt helyzetekkel, a legnagyobb mégis a végére maradt. 12 másodperccel a vége előtt Stempniak szemben állt Lundqvisttal, ám a svéd kapus óriási bravúrral védett. A kihagyott ziccer a hirtelen halálban megbosszulta magát, a negyedik perc legelején Pouliot centerezését Derick Brassard emelte a jobb felsőbe. Folytatás vasárnap, ugyanitt.

A Chicago a harmadik harmadbeli remek játékának, valamint az egyaránt kétgólos Bryan Bickell és Patrick Kane párosnak köszönhetően győzelemmel kezdte a Minnesota elleni párharcot. Az enyhe hazai fölényt hozó első harmadban a címvédő szerezte meg a vezetést Bryan Bickell góljával a 15. percben. A második játékrészben a Wild nagyon nekiesett ellenfelének, 17-3 arányban nyerte meg a lőpárbajt, gólt mégis a Hawks szerzett, ismét előnyből Marián Hossa révén. A Minnesota a záró harmadban ott folytatta, ahol abbahagyta és a hetedik percre sikerült ledolgozni a hátrányát. 2-2 után a már említett Kane, a tavalyi playoff MVP-je vette a kezébe az irányítást. Az egyenlítő gól után másfél perccel visszavette a vezetést a Chicago számára, majd nyolc perccel később megduplázta az előnyt, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. 32 másodperccel később Bickell is megszerezte második találatát a mérkőzésen, megadva a kegyelemdöfést a vendégeknek. Folytatás szintén vasárnap, ugyanitt, a szeles városban.

Pittsburgh?NY Rangers 2-3 (videó)
G.: Stempniak, Neal ill. Pouliot, Richards, Brassard

Chicago?Minnesota 5-2 (videó)
G.: Kane (2), Bickell (2), Hossa ill. Stoner, Brodziak

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum