Stephan Lundh Malmőben folytatja

   

A MOL Ligából a svéd harmadosztályú IK Panternhez szerződött a DAB vezetőedzője, aki három sikeres évet töltött Dunaújvárosban. Az Acélbikákkal két MOL Liga-elsőség és egy harmadik hely, két eredményes Kontinentális Kupa-szereplés, valamint egy Magyar Kupa-győzelem a mérlege.

Az IK Pantern malmői klub, amelynek együttműködési megállapodása van a Malmö Redhawksszal. Lundh választását nyilván nagyban befolyásolta, hogy a Panternnél játszik fia, a néhány meccsre Dunaújvárosban is megfordult Fabian Lundh, és hogy így nem lesz távol a családjától sem, amelynek nagy szüksége van most rá.

Hogy Lundh mekkora becsben áll Svédországban, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Aranyedző egy Division 1-es csapatnál címmel az országos napilap Aftonbladet is hírt adott a malmői kis klub igazolásáról.

Lundh DAB

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Malmőbe szerződése alkalmából a laget.se portálon hosszabb interjú is készült a Magyarországon valaha megfordult legnevesebb edzővel, aki nagyon érdekes dolgokat mondott a magyar jégkorongról is: “A csapat, amelynek az edzője voltam, nagyon sikeres. A magyarországi topcsapatok versenyre kelhetnek az Allsvenskan középmezőnyével. Megvertük a dán bajnokot. Rengeteg nagy tehetség van a magyar jégkorongban. Ugyanakkor rosszabb a szervezettség, és nem olyan jó a képzés, már ami a fizikai felkészítést és a gyakorlati dolgokat illeti. Magyarország a B csoportban van, de egy kis szerencsével pont ugyanazt az utat járhatja be, mint Dánia. Ha egy kicsit előbbre tudnak lépni a szervezettségben, és hozzánk, az északi országokhoz hasonlóan össze tudják hangolni a stratégiákat, az edzők tevékenységét, akkor előre is fognak lépni.

Sokan kerestek meg, amióta visszatértem Svédországba, nagy klubok is. Azért választottam a Panternt, mert szeretem a kihívásokat. Már az edzői pályafutásom legelején, 1991-től abban a kivételes szerencsében lehetett részem, hogy a legjobb játékosokkal dolgozhattam a Djurgardenben, a Malmőben, a Frölundánál. Európa Kupát is nyertünk, bajnoki címeket is. Számomra nagyon fontos, hogy folyamatosan szélesítsem a látókörömet. Így nagyon jó élmény volt az ifjúságiakkal dolgozni, majd a felnőtt válogatottal, aztán pedig például Magyarországon. Nagyon fontos a változatosság.

Most a Panternhez szerződtem, és ebben a munkában rengeteg potenciált és kihívást látok. Vezetőnek kell lennem, és az elit szintjén dolgozni, hiszen Svédországban legalább három elit bajnokság van, az SHL, az Allsvenskan és a Division 1. Elit csapat edzőjének lenni, ez illik hozzám, mert versenyző típusnak tartom magam. Teljes embert kívánó munka ez. Meghatározni a teendőket, aztán pedig elérni, hogy a hajó a megfelelő irányba haladjon.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum