A Pittsburgh is a nyolc között

 

Ha nehezen is, de továbblépett a Penguins a Columbuson, és várja a Rangers?Flyers párosítás győztesét.

A párharcban hatodik mérkőzésén megszakadt az eddigi sorozat és először nyert az a csapat, amely az első gólt szerezte. Ez a találat Jevgenyij Malkin nevéhez köthető, aki a harmad felénél juttatta előnyhöz a vendégeket. A Penguins a folytatásban a pályafutása második rájátszásbeli tripláját szerző orosz zseni vezetésével lendületben maradt, és a második szünetre négygólos előnyt épített. A záró játékrészben aztán jött a párharcot jellemző összeomlás a vezető csapat részéről. A Jackets kevesebb mint öt perc alatt háromszor vette be Fleury kapuját TyutyinAnyiszimov és Foligno révén, így visszajött a mérkőzésbe. A Kékeknek több mint négy percük maradt a hosszabbítás kiharcolására, ám az egyenlítő találatot nem tudták megszerezni, így történetük második playoff-párharcát is elvesztették.

A Minnesota háromgólos győzelmet aratott a Colorado elleni hatodik találkozón és 3-3-ra egyenlítette ki a párharcot. A Wild zseniálisan kezdett, hiszen Zach Parisé révén már a 49. másodpercben az Avalanche hálójában táncolt a korong. A harmad felénél Mikael Granlund duplázta meg az előnyt, ám Paul Stastny emberhátrányos találata egygólosra faragta a denveri csapathátrányát a harmad végére. A második harmad abszolút a vendégek fölényét hozta és Nick Holden révén az egyenlítő találatot is megszerezték. A záró játékrészre megfordult a mérkőzés képe, a Wild támadott többet és Parisé második góljával ismét vezetéshez jutottak hat és fél perccel a befejezés előtt. Az utolsó másfél percben Jason Pominville és Marco Scandella talált még be a Colorado üresen hagyott kapujába, biztossá téve a győzelmet. A párharc utolsó mérkőzését magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik.

A Los Angeles nem akármilyen bravúrt bemutatva ismét legyőzte a San Josét és 0-3-ról egyenlítette ki a párharcot. A sorozat hatodik mérkőzésének a Staples Center adott otthont, ahol Justin Williams szerezte meg a vezetést a Királyoknak a hatodik percben. A kiegyensúlyozott mérkőzésen egészen a mérkőzés feléig kellett várni az egyenlítő találtara, James Sheppard szúrt bele tökéletesen Justin Braun lövésébe. A záró harmadot a Királyok nagyon megnyomták, több mint kétszer annyit lőttek kapura, mint ellenfelük, aminek meg is lett az eredménye, kevesebb mint három perc alatt háromszor vették be a Sharks kapuját. Először Williams szerezte meg második gólját, majd Anze Kopitar duplázott 75 másodperc alatt, amivel eldöntötte a találkozó sorsát. A mindent eldöntő hetedik összecsapást csütörtök hajnalban rendezik, magyar idő szerint négy órától.

Columbus?Pittsburgh 3-4 (videó)
G.: Tyutyin, Anyiszimov, Foligno ill. Malkin (3), Sutter

Minnesota?Colorado 5-2 (videó)
G.: Parisé (2), Granlund, Pominville, Scandella ill. Stastny, Holden

Los Angeles?San José 4-1 (videó)
G.: Williams (2), Kopitar (2) ill. Sheppard

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum