Továbbjutott a Boston

   

A Bruins zsinórban negyedik győzelmét szerezte a Detroit ellen és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a Montreal lesz az ellenfele.

Remekül kezdtek a Mackók, hiszen már a negyedik percben betaláltak emberelőnyben Loui Eriksson révén. A folytatásban hiába játszott fölényben a Bruins, helyzeteit nem tudta gólra váltani, sőt a második harmad vége előtt öt perccel Pavel Dacjuk betalált embeerelőnyből. A folyamatos nyomásnak végül a harmad vége előtt négy másodperccel lett meg az eredménye, amikor a csapatkapitány Zdeno Chára lőtt gólt négy a három ellen. A Red Wingsnek az életben maradásért kellett küzdenie az utolsó harmadban, ennek ellenére az ötödik percben Milan Lucic megduplázta a hazaiak előnyét. Ez a gól már előre vetítette a vendégek bukását, hiszen egyik meccsen sem tudtak két gólnál többet ütni, ami ezen a mérkőzésen sem történt másként. Négy perccel a vége előtt Henrik Zetterberg szépített, ám másodpercekkel a vége előtt Jarome Iginla üres kapus találata nemcsak a mérkőzést, de a sorozatot is lezárta.

Hiába védett 48 alkalommal Szergej Bobrovszkij, a Columbus kapusa, csapata kikapott Pittsburghben és a kiesés szélére sodródott. A Jackets jól kezdett, hiszen Boone Jenner emberelőnyös találatával vezetést szerzett az első játékrész közepén. De hiába a remek kezdés, a mérkőzés első gólja ismét rossz ómennek bizonyult. A párharc során ugyanis amelyik csapat vezetést szerezett eddig, az nem tudta megnyerni az adott találkozót. A fordításért azonban alaposan meg kellett küzdenie a Pensnek, Chris Kunitz csak a második harmad közepén tudott egyenlíteni szintén előnyből. A vendégeket csak Bobrovszkij tartotta meccsben, ám az óriási nyomás alatt ő is megtört, a záró játékrész hetedik percében tehetetlen volt Jussi Jokinen lövésével szemben. A fennmaradó játékidőben a Jackets mindent megtett az egyenlítésért, de Kris Letang üres kapus gólja eldöntötte az ötödik mérkőzés kimenetelét. Folytatás hétfőn Columbusban, ahol a Pens a továbbjutásért, a Jackets az életben maradásért játszik majd.

A Colorado óriási csatában, hosszabbítás után győzni tudott a Minnesota ellen és egy győzelemre került a továbbjutástól. A Pepsi Centerben a mérkőzés felénél a gólcsendet Cody McLeod törte meg emberhátrányból, de az előny mindössze 73 másodpercig tartott Matt Moulson jóvoltából. A második szünetre azonban visszaállt az egygólos hazai előny, Nick Holden juttatta ismét vezetéshez az Avalanche-t. A harmadik harmadra óriási elánnal jött ki a Wild és kevesebb mint két perc alatt megfordította a mérkőzést Zach Parisé és Kyle Brodziak góljaival. Az Avs óriási offenzívába kezdett az egyenlítésért, amire bő 13 perce maradt ekkor. A döntetlent és ezzel a hosszabbítást végül PA Parenteau  csikarta ki, alig több mint egy perccel a vége előtt. A hirtelen halál végül kevesebb mint négy percig tartott, a mérkőzésen két gólpasszt szerző Nathan MacKinnon lőtt a Wild kapujába eldöntve a találkozót. Ezzel a találattal MacKinnon lett minden idők második legfiatalabb játékosa, aki playoff-mérkőzésen gólt szerzett a hosszabbításban. A 18 éves és 237 napos csatárnál csak Don Gallinger volt fiatalabb, aki 1943. március 21-én 17 évesen és 339 naposan talált be a Boston színeiben a Montreal ellen a párharc első találkozóján. A hatodik mérkőzésnek az Xcel Center ad otthont hétfőn este.

A San José hazai jégen nem tudott élni a lehetőséggel, gólt sem tudott ütni a Los Angelesnek, amely az idegenbeli győzelemmel életben maradt és kiharcolta a hatodik mérkőzést. A találkozó hőse az a Jonathan Quick volt, aki a párharc alatt eddig mélyen tudása alatt játszott. A Kings kapusa megtalálta régi formáját és 30 védéssel járult hozzá pályafutása nyolcadik shutoutjához, amiből a negyedik volt a Sharks ellen. Quick mellett természetesen szükség volt a gólokra is, amit az első harmadban Tyler Toffoli és Anze Kopitar szállított, kevesebb mint öt perces különbséggel. A második harmadban a Kings ott folytatta, ahol abbahagyta, a 22. másodpercben emberelőnyből Jeff Carter növelte háromra a különbséget. A fennmaradó közel negyven percben a Kings remekül tartotta előnyét és bizakodva várhatja a hatodik találkozót, amelyet hétfőn rendeznek a Staples Centerben.

Boston?Detroit 4-2 (videó)
G.: Eriksson, Chára, Lucic, Iginla ill. Dacjuk, Zetterberg

Pittsburgh?Columbus 3-1 (videó)
G.: Kunitz, Jokinen, Letang ill. Jenner

Colorado?Minnesota 4-3 (videó)
G.: McLeod, Holden, Parenteau, MacKinnon ill. Moulson, Parisé, Brodziak

San José?Los Angeles 0-3 (videó)
G.: ? ill. Toffoli, Kopitar, Carter

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum